Wat eten we van de radijs?

Wat eten we van de radijs?

De bol van de radijs wordt meestal rauw gegeten, eventueel gedoopt in zout. Bij het ouder worden gaat de radijs een stengel vormen en gaat vanaf dat moment in kwaliteit achteruit. Het scherpe, peperachtige van de smaak kan worden verzacht door de rode buitenkant af te pellen.

Het eetbare deel van de plant, een bol met wit vlees, is een deel van de gezwollen ondergrondse stengel net boven de wortel (radix, een opgezwollen hypocotyl). De schil heeft verschillende kleuren. De rode kleur is het bekendst, maar er zijn ook variëteiten (rassen) met een witte en rood-witte tint.

Heeft radijs veel water nodig?

Qua verzorging dien je de bodem enkel voldoende vochtig te houden. Door regelmatig water te geven voorkom je verder voosheid of een zeer scherpe smaak. Voze radijsjes hebben een sponzige structuur en komen bij warm weer en aanhoudende droogte veel voor.

Lees ook:   Wat doet een neuroloog bij duizeligheid?

Hoe moet je radijs eten?

Radijzen worden meestal rauw gegeten. Ze zijn dan lekker met een beetje zout of in een dipsausje. Op brood is een geraspt radijsje ook heel lekker met een beetje boter en zeezout. Gecombineerd met komkommer is een radijs erg lekker als snack.

Is radijs gezond voor je?

Radijsjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. De kleine knolletjes zitten vol calcium en magnesium. Daarnaast zijn radijsjes heel goed voor je lever. Ze zouden het lichaam zuiveren en giftige stoffen uit je bloed filteren.

Hoe vaak radijs water geven?

Geef de radijzen voldoende water. Houd de radijsbedden vochtig, maar niet doorweekt. Door de radijzen regelmatig water te geven, groeien ze sneller. Als ze te langzaam groeien, ontwikkelen ze een pittige houtige smaak. Voeg eventueel compost toe.

Hebben radijzen veel zon nodig?

Voor de beste resultaten staan je Radijzen best in volle zon, gedeeltelijke schaduw lukt ook.

Lees ook:   Wat hoort bij beweging?

Hoe moet je radijs snijden?

Was de radijsjes eerst om ze vervolgens van de tros af te snijden. Snijd het uiteinde van de radijs af en snijd flinterdunne schijfjes. Van de schijfjes kun je ook reepjes snijden. Stapel er een aantal op elkaar en snijd ze door.

Related Posts