Wat gebeurt er na de punctie IVF?

Wat gebeurt er na de punctie IVF?

Een eicelpunctie wordt gedaan door een fertiliteitsarts in een behandelkamer. Bij de eicelpunctie prikt de arts de follikels aan. Met een holle naald zuigt hij de vloeistof met daarin de eicellen uit de follikels. Dit gebeurt via een vaginale echo.

Wat als je geen eisprong krijgt?

Als er geen eisprong is, wordt ook geen progesteron aangemaakt. Je lijf krijgt dan domweg geen seintje dat de juiste dikte is bereikt. Het baarmoederslijmvlies blijft zich opbouwen en wordt te dik om nog vast te houden. Ook een tekort aan progesteron kan dus onbedoeld hevig vaginaal bloedverlies tot gevolg hebben.

Hoe lang doorgaan met Utrogestan na IVF?

Als er nog ingevroren embryo’s beschikbaar zijn, hoeft u geen rustmaand te nemen. U kunt op de eerste dag van de menstruatie weer starten met Progynova en u opnieuw aanmelden. In het geval van een positieve zwangerschapstest moet u doorgaan met Progynova, Utrogestan en Foliumzuur tot 12 weken zwangerschap.

Hoe groot is de kans op zwangerschap na IVF?

Bij een IVF/ICSI-behandeling in het Voortplantingscentrum LUMC is de kans dat er een kind geboren wordt de laatste jaren ongeveer 35% per gestarte poging. De kans op een tweelingzwangerschap is rond de 5%. Van alle paren die we behandeld hebben, heeft 60% inmiddels één of meerdere kinderen.

Kan je zwanger worden als er geen eisprong hebt?

Wanneer de ovulatie (eisprong) ontbreekt kan er geen bevruchting plaatsvinden in de luteale fase en ga je menstrueren.

Wat als je geen LH piek hebt?

Oorzaken. Anovulatie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren: Er is een probleem op hormonaal gebied dat wordt veroorzaakt door het niet goed werken van de hypothalamus of hypofyse. Hierdoor worden de eierstokken niet gestimuleerd door FSH en LH waardoor de eisprong uitblijft.

Twee tot vijf dagen na de punctie kan een bevrucht eitje (embryo) bij jou worden teruggeplaatst. Dit wordt ook wel embryotransfer genoemd. Voor de terugplaatsing is het belangrijk dat de omstandigheden in jouw baarmoeder zo optimaal mogelijk zijn voor een zwangerschap.

Related Posts