Wat houdt CW5 in?

Wat houdt CW5 in?

Cv-ketels met een CW-waarde van CW5 of CW6 hebben het voordeel dat er heel veel warm water per minuut geleverd kan worden. Dat is perfect voor het snel vullen van het bad of krachtig douchen. Maar het nadeel is dat de combiketel vaak duurder is. Want een hoge CW klasse vereist ook een groot vermogen (in kW).

Wat in plaats van CV-ketel?

Dit zijn de beste alternatieven voor de cv-ketel:

  • Een nieuwe cv-ketel: de voordeligste keuze.
  • De hybride warmtepomp: een duurzame oplossing voor bestaande bouw.
  • De pelletkachel: niet zo duurzaam, wel beter dan een houtkachel.
  • De zelfstandige warmtepomp: voor wie geld heeft en voor duurzaam gaat.

Waar zit rookgasafvoer?

Normale woningen en bepaalde appartementen hebben doorgaans een individuele rookgasafvoer waardoor elke ketel een eigen rookgaspijp naar buiten heeft. Dit betekent dat er één rookgasafvoerbuis vanuit de ketel naar het dak, de gevel of de schoorsteen toe loopt.

Lees ook:   Wat doet de voedsel en Waren Autoriteit?

Hoeveel kW heb ik nodig voor mijn HR ketel?

Om er zeker van te zijn dat het vermogen van de cv-ketel voldoende is, is het raadzaam het aantal kubieke meters van de woning te berekenen en te vermenigvuldigen met een gemiddelde van 65 Watt. De berekening is hiervoor: Lengte x breedte x hoogte x ± 65 Watt.

Welke CW waarde heb ik nodig voor een regendouche?

Welke CW waarde heb ik nodig voor stortdouche of bad? Zodra de vraag naar warm water groter is, is een krachtiger ketel vereist. Een normale douche heeft voldoende aan CW 4. Een stortdouche daarentegen gebruikt meer water en heeft minimaal een CW 5 of CW 6 nodig.

Welke CW klasse heb ik nodig?

Cv-ketels met deze CW-waarde zijn per definitie alleen geschikt voor warm water in de keuken. Dan hebt u een cv-ketel met CW-waarde 4, 5 of 6 nodig. Hoe luxueuzer de douche of het bad, denk bijvoorbeeld aan een stortdouche, hoe hoger de benodigde CW-waarde.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden?

Hoe werkt een biomassaketel?

Een biomassaketel brandt op houtsnippers, houtblokken of houtpellets (geperste houtkorrels). Deze brandstoffen worden ook wel biomassa genoemd. De ketel zorgt voor verwarming van je huis én warm water in de douche en keuken. Een biomassaketel vervangt je hr-ketel op gas: die kun je dus de deur uit doen.

Kun je in 2021 nog een cv-ketel kopen?

Gaat uw gasgestookte cv-ketel na 2021 kapot? Dan betekent dit niet dat u deze direct moet vervangen door een duurzame variant. Nee, na 2021 mogen gasgestookte cv-ketels ook nog gewoon gerepareerd worden. Alleen wanneer de ketel niet meer te repareren is, kunt u dus geen cv-ketel op gas meer aanschaffen.

Hoe ver rookgasafvoer van raam?

Links en rechts van de rookgasafvoer mogen zich in een strook van 0,5 m (a) breed geen opengaande ramen of deuren bevinden, en dat tot 5 m (c) boven de rookgasafvoer. Komt een naastliggend raam meer dan 0,25 m (d) hoger dan de rookgasafvoer, dan moet dit raam zich minstens 1 m (b) van de rookgasafvoer bevinden.

Lees ook:   Is death stranding a UPS simulator?

Welke pijp voor rookgasafvoer?

Een HR ketel is altijd aangesloten op een dikwandige aluminium pijp, rvs pijp of speciale kunststof pijp die voor rookgassen geschikt zijn. Als een vaste pijp niet geplaatst kan worden (bijvoorbeeld in een schoorsteenkanaal) wordt veel gebruik gemaakt van flexibele buizen in rvs of speciaal geschikt kunststof.

Related Posts