Wat is de betekenis van de vlag van Polen?

Wat is de betekenis van de vlag van Polen?

De Poolse vlag heeft geen specifieke symboliek anders dan dat ze het Poolse volk en land symboliseert. De reden hiervoor is dat de vlag is gebaseerd op de middeleeuwse Poolse wapens en banieren (zie onder Geschiedenis) en dus de historische Poolse kleuren vertegenwoordigt.

Wat is de kleur van de Poolse vlag?

Voor eeuwen bestond de Poolse vlag uit een rood veld met een witte adelaar. Later kwam in plaats van de witte adelaar het gecombineerde wapen van Polen en Litouwen, maar werden de kleuren rood en wit behouden. Sinds 1831 is bepaalt dat de nationale kleuren van Polen de kleuren wit boven rood zijn.

Wat is de vlag van Slovenie?

Het wapenschild is een schild met daarop de Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Onderaan staan twee golvende blauwe lijnen die de Adriatische Zee en lokale rivieren vertegenwoordigen.

Welk land heeft blauwe vlag met geel kruis?

De nationale vlag van Zweden is een blauwe vlag waarop een geel Scandinavisch Kruis is geplaatst. De verticale arm van het kruis is naar de vlaggenmast toe verschoven. Er zijn twee varianten: voor de civiele vlag en de staatsvlag wordt de rechthoekige variant gebruikt, voor de oorlogsvlag de zwaluwstaartvariant.

Welk land heeft een vlag blauw wit rood?

De vlag van Nederland bestaat uit drie gelijke horizontale banden, bestaande uit de kleuren vermiljoen, wit en kobalt, in de volksmond rood-wit-blauw.

Welke vlag heeft Letland?

Vlag van Letland
Verhouding 1:2
Aangenomen 18 februari 1918 27 februari 1990 (opnieuw aangenomen)
Ontwerp Kastanjebruine achtergrond met een horizontale witte streep in het midden
Kleuren ​ Kastanjebruin ​ Wit

Het ontwerp van de vlag is gebaseerd op middeleeuwse Poolse wapens die de historische Poolse kleuren vertegenwoordigen. De Poolse vlag heeft geen ‘echte’ symbolische betekenis, behalve dat deze het Poolse volk en land vertegenwoordigt. Voor eeuwen bestond de Poolse vlag uit een rood veld met een witte adelaar.

Wat is de kleur van de Oekraïense vlag?

Vlag van Oekraïne
Verhouding 8:11
Aangenomen 1848 (origineel) 3 november 1918 (officieel, WOVR) 25 december 1991 (onofficieel herbevestigd) 28 januari 1992 (officieel herbevestigd)
Ontwerp Horizontale tweekleur
Kleuren ​ Blauw ​ Geel

Hoe ziet de vlag van Bulgarije eruit?

De vlag van Bulgarije (Bulgaars: знаме на България, zname na Balgarija) bestaat uit drie gelijke horizontale banden met vanboven wit, daaronder groen, en onderaan rood. Deze vlag is, uitgezonderd de periode tussen 1947 en 1990, in gebruik sinds 16 april 1879.

Welke vlag is geel blauw rood?

Vlaggen en wapens De vlag van Noord-Holland is een horizontale driekleur in de kleuren geel, rood en blauw. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland namen de vlag officieel aan op 22 oktober 1958.

Welke vlag is blauw geel zwart?

De vlag van Gelderland is een horizontale driekleur in de kleuren (vanaf boven) blauw, geel en zwart. De vlag werd op 15 april 1953 door Provinciale Staten vastgesteld.

Related Posts