Wat is de betekenis van Sjofel?

Wat is de betekenis van Sjofel?

bn., bw. (Duits: schofel, oorspr. Hebr.: armelijk en kaal gekleed; kaal, armoedig; diamantbewerkerstaal, van steen: zich slecht latende bewerken, geen mooie vlakken gevend): sjofele kleren; een sjofel werk, werk, waaraan weinig te verdienen is; er sjofel uitzien, haveloos; de man was sjofel gekleed.

Hoe schrijf je sjofel?

Ook sjofel is een leenwoord. Anders dan shovel is sjofel van oorsprong Jiddisch. Het woord is in het Nederlands in gebruik sinds het begin van de 19de eeuw. Omdat sjofel vroeger ook wel als schofel werd gespeld, is het aannemelijk dat dit Jiddische woord via het Duits in onze taal terechtgekomen is.

Hoe schrijf je shovel?

Shovel = Een shovel of wiellader, ook wel laadschop of grondverzetmachine genoemd, is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet.

Hoe gebruik je een shovel?

Een shovel is een machine die bij de bouw, wegenbouw en bijvoorbeeld tuinaanleg wordt ingezet om aarde of zand te verplaatsen, enigszins scheppend, vaak duwend. Voor iets grotere afstanden wordt de bak met aarde of zand of anderszins omhoog gebracht en rijdt de shovel het af te leggen traject.

Wat is een genetische aandoening?

Genetische aandoeningen zijn aandoeningen die het gevolg zijn van afwijkingen in de genen of chromosomen. Er bestaan meer dan vierduizend ziekten die worden veroorzaakt door genetische afwijkingen. Genetische afwijkingen kunnen worden verdeeld in twee soorten.

Waar wordt een shovel voor gebruikt?

Een shovel kan op verschillende soorten terreinen worden ingezet. Oorspronkelijk werd hij het meeste toegepast in de grond-, weg- en waterbouw. Ook agrariërs, stratenmakers, hoveniers, sloopbedrijven en bouwbedrijven gebruiken de machines. Een shovel verbetert de efficiëntie en verhoogt de productiviteit.

Wat kun je met een shovel?

Een shovel is een machine die bij de bouw, wegenbouw en bijvoorbeeld tuinaanleg wordt ingezet om aarde of zand te verplaatsen, enigszins scheppend, vaak duwend. Voor bepaalde projecten kan een verlenggiek op de shovel worden aangebracht, zodat het verplaatste materiaal hoger en verder kan worden gestort, bv.

Related Posts