Wat is de geldigheidsduur van de groene kaart?

Wat is de geldigheidsduur van de groene kaart?

Op de groene kaart wordt de geldigheidsdatum vermeld. Meestal staat er een geldigheid op van 13 maanden in plaats van 12 maanden. Ieder jaar, bij verlenging van de verzekering, krijgt u automatisch van de verzekeraar een nieuwe groene kaart opgestuurd.

Hoe lang is een verzekeringspolis geldig?

Volgens de geldende reglementering moet de internationale verzekeringskaart (vroeger ook wel de groene kaart genoemd, maar tegenwoordig gedrukt op wit papier) die aangeeft dat jouw wagen verzekerd is, minstens 15 dagen geldig zijn. Meestal is een verzekeringsbewijs geldig voor 3 of 6 maanden of een jaar.

Is een kopie van de groene kaart geldig?

De groene kaart hoeft in de meeste landen niet meer groen te zijn. U kunt ook een zwart/wit kopie gebruiken of zelfs een digitale kopie op uw tablet of telefoon. Lees hier meer over de groene kaart en in welke landen deze geldig is.

Hoe lang duurt een verzekeringscontract?

Einde van de schadeverzekering Een verzekering voor consumenten heeft standaard een contractsduur van maximaal één jaar.

Hoe lang verzekeringscontract bewaren?

Wettelijk gezien bestaat er geen vaste termijn waarbinnen je papieren van de verzekering moet bijhouden. Hou ze alleszins minstens bij zolang de verzekering loopt. Sommige verzekeringen lopen daarbij voor een bepaalde duur of verstrijken gewoon, terwijl andere zelfs levenslang gelden.

Wat moet je met een groene kaart?

De groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Het is een document of een pasje. Op de kaart staan de landen waar de auto verzekerd is.

In principe is de kaart één jaar geldig. Op de groene kaart wordt de geldigheidsdatum vermeld. Meestal staat er een geldigheid op van 13 maanden in plaats van 12 maanden. Ieder jaar, bij verlenging van de verzekering, krijgt u automatisch van de verzekeraar een nieuwe groene kaart opgestuurd.

Kan ik een nieuwe groene kaart aanvragen?

Groene kaart opnieuw aanvragen Dan kunt u online gratis een nieuwe groene kaart opvragen. Meestal krijgt u de groene kaart via de post thuisgestuurd. Het kan ook zo zijn dat u de groene kaart per e-mail toegestuurd krijgt. Er zijn zelfs verzekeraars die de groene kaart zowel per post als per e-mail versturen.

Waar moet je de groene kaart bewaren?

Op de groene kaart ofwel het ‘Internationale Motorrijtuigverzekeringskaart’, staan de landen waar je verzekerd bent. Dit is een belangrijk document en wordt afgegeven bij bijvoorbeeld een autoverzekering, een motorverzekering of een camperverzekering. Er wordt dan ook geadviseerd om het bij de autopapieren te bewaren.

Waarom is de groene kaart niet meer groen?

Op de kaart staan de landen waar de auto verzekerd is. Ook het verzekerde kenteken, de periode waarin het voertuig verzekerd is en het kaartnummer staan erop. Dat nummer schrijft u op het Europees schadeformulier als u schade heeft. Vanaf 1 juli 2020 wordt de groene kaart niet meer op groen, maar op wit papier gedrukt.

Hoe krijg ik mijn groene kaart?

U ontvangt de kaart van de verzekeraar bij wie u uw BA-autoverzekering (burgerlijke aansprakelijkheid) hebt afgesloten. De groene kaart moet altijd in uw voertuig liggen als u de baan opgaat of zich op een publiek toegankelijk terrein begeeft.

Is de groene kaart hetzelfde als kentekenbewijs?

Op de groene kaart staan jouw belangrijkste verzekeringsgegevens, waaronder: Welk exacte kenteken c.q. kentekenbewijs verzekerd is. In welke landen de betreffende autoverzekering dekking verleent. Verzekerde periode: van wanneer tot wanneer de autoverzekering geldig is.

Waar staat het contractnummer op de groene kaart?

Dit contractnummer kunt u steeds terugvinden op het verzekeringsbewijs (groene kaart) die steeds aanwezig dient te zijn in het voertuig. Het agentschap is uw makelaar of de persoon die uw verzekeringscontracten beheert.

Hoe ben ik verzekerd groene kaart?

Als je je auto verzekert, krijg je automatisch de groene kaart van je verzekeraar. Dit pasje of document is het bewijs dat je auto verzekerd is. De kaart dankt zijn naam aan de groene kleur die het document altijd had. Sinds 1 juli 2020 wordt de groene kaart echter op wit papier gedrukt.

Is contractnummer hetzelfde als polisnummer?

Het polisnummer van je verzekering, ook wel contractnummer, staat in je digitaal dossier.

Het kentekenbewijs is het identificatiemiddel van uw auto. Hiermee kunt u aantonen dat u de eigenaar bent van de auto. Het kentekenbewijs krijgt u bij aanschaf van de auto. Op de groene kaart staat wel het kenteken van de auto vermeld.

Is de groene kaart nog groen?

Welke landen is een groene kaart verplicht?

In de volgende landen is het verplicht om de originele groene kaart bij u te hebben: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Servië, Tunesië, Turkije, voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, Rusland en Wit-Rusland.

Hoe kom je aan je groene kaart?

De groene kaart downloaden

  • Log in op Mijn Centraal Beheer of open de app.
  • Bekijk de verzekering van het voertuig waar het om gaat.
  • Ga naar de documenten van deze verzekering.
  • Klik op het document ‘Digitale groene kaart’
  • Sla het document digitaal op, of print het op wit papier. Dit moet in sommige landen op groen papier.

Hoe kom ik aan een nieuwe groene kaart?

De groene kaart downloaden

  1. Log in op Mijn Centraal Beheer of open de app.
  2. Bekijk de verzekering van het voertuig waar het om gaat.
  3. Ga naar de documenten van deze verzekering.
  4. Klik op het document ‘Digitale groene kaart’
  5. Sla het document digitaal op, of print het op wit papier. Dit moet in sommige landen op groen papier.

Welke landen is groene kaart verplicht?

Waar vind ik mijn digitale groene kaart?

Het verzekeringsbewijs van je auto (de vroegere groene kaart) is voortaan wit én digitaal beschikbaar in KBC Mobile en KBC Touch. Je ontvangt het bewijs op de hoofdvervaldag enkel digitaal, zo heb je het altijd bij de hand en draag je je steentje bij aan het milieu.

Is groene kaart verplicht in Spanje?

Aparte groene kaart voor caravans en aanhangwagens Je bent verplicht een originele, papieren groene kaart te laten zien in: Duitsland. Polen. Spanje.

Related Posts