Wat is de grootste staat van de VS?

Wat is de grootste staat van de VS?

Alaska is qua oppervlakte de grootste staat (1.700.578 km²), en Rhode Island de kleinste (4003 km²). Californië heeft de grootste bevolking (33.871.648 in 2000), terwijl Wyoming de minste inwoners heeft (493.782 in 2000).

De grootste staat van de VS is Alaska. Deze laat alle andere staten ver achter zich met een oppervlak van 1,7 miljoen (!) vierkante kilometers. Dat is ongeveer evenveel als de oppervlaktes van Nederland, België, Luxemburg, Spanje, Frankrijk én Portugal bij elkaar opgeteld. De kleinste staat qua oppervlakte is trouwens Rhode Island,

Wat is het grootste aantal inwoners in Amerika?

Het grootste aantal inwoners in Amerika woont in de staat Californië. Hier wonen 39,5 miljoen mensen. De tweede grootste staat qua inwoners is Texas met 28,3 miljoen inwoners, de derde grootste staat is Florida met 20,9 miljoen inwoners.

Lees ook:   Waar kun je sieraden verkopen?

Wat zijn de grootste steden van de Verenigde Staten?

In de zes grootste steden van de Verenigde Staten, wonen: New York: 8,5 miljoen. Los Angeles: 3,9 miljoen. Chicago: 2,7 miljoen. Houston: 2,3 miljoen. Phoenix: 1,6 miljoen. Philadelphia: 1,5 miljoen. In de grootste steden wonen dus ongeveer 20,5 miljoen inwoners.

Wat zijn de 50 Staten van Amerika?

Alle 50 staten van Amerika. Het totale aantal staten van de USA is dus vijftig. In dit artikel vind je een complete lijst van alle staten van Amerika. Als je op een staat klikt, dan kun je al onze artikelen over deze staat lezen, met de bezienswaardigheden en de belangrijkste steden.

De kleinste staat is Rhode Island, de grootste is Alaska. Alaska heeft ook de laagste bevolkingsdichtheid en New Jersey de hoogste. Wyoming heeft de minste inwoners en Californië de meeste. Delaware was in 1787 de eerste staat die de Grondwet van de Verenigde Staten ratificeerde en trad daarmee als eerste staat toe tot de VS.

Lees ook:   Wat is onderverzekerd zijn?

Wat zijn de Staten in de VS?

Het land bestaat uit 50 staten, een federaal district en verschillende territoria. Het belangrijkste deel van de VS zijn de 48 zogenaamde “contiguous states” (aaneengesloten staten), dit zijn alle staten behalve Alaska en Hawaii. De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington, D.C. De grootste stad is New York City.

Wat is een staat in de Verenigde Staten?

Washington is een van de staten van de Verenigde Staten, gelegen in de Pacific Northwest. De staat wordt gevormd door het overblijvend westelijke deel van het vroegere Washingtonterritorium. Het gebied werd toegelaten tot de Unie als de 42e staat in 1889. Het United States Census Bureau schatte het inwonersaantal in 2009 op 6 664 195.

Wat is het inwonertal van de VS?

Als we kijken naar inwonertal staat de Verenigde Staten (VS) met een totaal van ruim 320 miljoen inwoners op de derde plek van grootste landen, na China en India. Deze populatie is verdeeld over 50 staten, het District of Columbia (DC) en enkele overzeese gebieden.

Lees ook:   Waarom is projectmatig werken belangrijk?

Welke staten hebben de hoogste bevolkingsdichtheid?

De kleinste staat is Rhode Island, de grootste is Alaska. Alaska heeft ook de laagste bevolkingsdichtheid en New Jersey de hoogste. Wyoming heeft de minste inwoners en Californië de meeste. De eerste dertien staten die toetraden waren de dertien voormalige Engelse koloniën.

Related Posts