Wat is de houdbaarheid van zonnebrandcreme?

Wat is de houdbaarheid van zonnebrandcrème?

Na opening is zonnebrandcrème tot 12 maanden te gebruiken. Dit staat op de verpakking zo aangegeven: een geopend potje met een getal en de letter M (van maand). Het getal staat dus voor het aantal maanden. Zonnebrand is beperkt houdbaar, omdat na opening de factor (SPF) vermindert.

Kan zonnecreme vervallen?

Zonnebrandcrème blijft ongeveer twee jaar houdbaar als je de fles op de juiste manier bewaart. Wel neemt de beschermingsfactor af. Ga ervan uit dat de beschermingsfactor met de helft afneemt na één jaar, dus factor 30 werkt het jaar erna als factor 15.

Hoe lang werkt zonnebrand factor 30?

“De factor heeft daarmee invloed op de tijd die je door kunt brengen in de zon zonder te verbranden. Omdat er bij factor 30 minder straling de huid bereikt dan bij factor 20, kun je met factor 30 langer in de zon blijven zonder te verbranden. Met factor 50 kan dat nog langer.”

Hoe lang blijft after sun goed?

Voor wat betreft de Cooling Aftersun geldt hetzelfde verhaal; 36 maanden houdbaarheid bij een gesloten tube, na opening 12 maanden. Zeker bij aftersun is het belangrijk het product niet langer dan een jaar te gebruiken. Er kunnen namelijk bacteriën ontstaan, die je zeker niet bij een gevoelige/rode huid op wilt smeren!

Kan aftersun vervallen?

De houdbaarheidsdatum van aftersun is belangrijker dan je denkt. Het goedje gebruik je vaak op gevoelige (want verbrande) huid, daarom is het belangrijk je aftersun nooit langer te gebruiken dan een jaar. Doe je dat wel dan vergroot je de kans op bacteriën op je verbrandde plekken.

Wat met oude zonnecrème?

Gooi hem niet weg, want je kunt er nog een heleboel mee! De olie in de zonnebrandcrème helpt roest te verwijderen en je zilver weer te laten shinen! Breng wat crème aan op een doek en poetsen maar. Oudere zonnebrand is nog steeds prima geschikt als dagcrème.

Hoe lang kun je in de zon zitten met factor 30?

Hoe lang je in de zon kan zonder te verbranden is afhankelijk van je huidtype (zonkrachtgetal 1), van de verwachte zonkracht (2) en de beschermingsfactor (3) van UV kleding en/of zonnebrandcrème dat je gebruikt. Kinderen onder de zestien jaar dienen altijd een beschermingsfactor 30 te gebruiken.

Hoe lang kun je in de zon?

Deel je zonkrachtgetal door de zonkracht van die dag en je weet hoelang je verantwoord in de zon kunt blijven. Heb je bijvoorbeeld huidtype 2 en is de zonkracht die dag 3, dan kun je 100 : 3 = ongeveer 33 minuten probleemloos in de zon blijven. Dit geldt voor de uren tussen 12 en 3 uur.

Hoe lang blijft muggenmelk goed?

Bij DEET wordt geadviseerd om na het openen van het middel het niet langer dan twee jaar te gebruiken. Mocht het zo zijn dat je het product al langer in huis hebt en niet zeker bent van de houdbaarheidsdatum dan dien je bij twijfel het beter niet te gebruiken en een nieuw middel aan te schaffen.

Related Posts