Wat is de koudste temperatuur?

Wat is de koudste temperatuur?

De laagste temperatuur die we ooit op aarde hebben gemeten is 89,2 graden Celsius onder nul. Dus -89,2°C. Dat was bij het Vostok Station, een Russisch onderzoekstation op Antarctica.

Waar is het op dit moment het koudst?

Oymyakon ligt in het noordoosten van Rusland en telt volgens de meest recente cijfers (uit 2018) zo’n vijfhonderd inwoners. Het is een barre plek, met een gemiddelde temperatuur die van oktober tot en met april niet boven het vriespunt uitkomt. In de koudste maand – januari – is het er -46,4 graden Celsius.

Waar is het het koudst vandaag?

Vostok Onderzoeksstation, Antarctica (–89.2°C) Het ligt ongeveer 4.000 meter onder de Centraal-Antarctische ijskap en is zo’n 14.000 vierkante kilometer groot. Het Vostokstation ligt 3.488 meter boven de zeespiegel en blijft tot vandaag officieel de koudepool van de wereld.

De laagste temperatuur die we ooit op aarde hebben gemeten is 89,2 graden Celsius onder nul. Dus -89,2°C. Dat was bij het Vostok Station, een Russisch onderzoekstation op Antarctica. Maar het schijnt op sommige plekken zelfs nog kouder te zijn geweest.

Hoeveel graden is een Kelvin?

Als we een temperatuur willen omrekenen van graden Celsius naar Kelvin, tellen we bij de graden celsius 273 op. Als we een temperatuur willen omrekenen van Kelvin naar graden Celsius, trekken we van de Kelvin 273 af.

Wat is maximaal temperatuur?

Op meteorologische stations wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open grasvlakte. De maximumtemperatuur is de hoogst gemeten temperatuur over een bepaalde periode.

Wat is het koudste mogelijk?

Theoretisch zijn geen lagere temperaturen te bereiken dan 0 Kelvin, dat is de temperatuur waarbij alle mogelijke energie uit bewegende deeltjes is verdwenen. Ze staan dan volledig stil; alleen minuscule atomaire vibraties zijn nog mogelijk.

Related Posts