Wat is de meest passende behandeling bij een gescheurde meniscus?

Wat is de meest passende behandeling bij een gescheurde meniscus?

Laat de knie rusten. Beperk activiteiten tot wandelen als de knie pijnlijk is. Gebruik krukken om pijn te verlichten. IJs je knie om pijn en zwelling te verminderen.

Wat kan ik doen tegen meniscus?

U kunt uw knie ook af en toe koelen. Koelen kan de pijn verminderen. Als de pijn minder is, kunt u kleine oefeningen doen. Zoals de knie voorzichtig buigen en strekken.

Het is echter onduidelijk of de klachten worden veroorzaakt door de meniscusscheur of door beginnende slijtage. Uit onderzoek onder leiding van OLVG blijkt nu dat, ongeacht de precieze oorzaak van de klachten, een operatie in de meeste gevallen onnodig is en fysiotherapie de knieklachten kan verhelpen.

Wat moet je doen als je knie op slot zit?

De knie kan op slot komen te zitten door het maken van een verkeerde beweging of een trauma. Soms komt de knie op slot te zitten zonder dat er een daadwerkelijke oorzaak kan worden gevonden. Dit gaat vaak dan ook weer weg. Als de knie op slot zit, is het in veel gevallen de meniscus die beschadigd is.

Wat zit er in je knieholte?

In de knieholte bevinden zich vooral aanhechtingen van spieren, zenuwen en bloedvaten. De spieren aan de achterkant van de knie zorgen voor het buigen van de knie. Ook de aanhechting van de achterste kruisbanden bevinden zich in de knieholte.

Wat voel je bij kapotte meniscus?

Als uw meniscus scheurt, kunt u deze klachten hebben: U heeft pijn bij staan, lopen en traplopen. De pijn zit aan de zijkant van de knie. Meestal komt er vocht in de knie.

Wat moet je doen als je pijn hebt aan je knie?

De meeste pijnklachten van de knie gaan vanzelf over. Doe een paar dagen tot weken geen bewegingen die de pijn geven. Bij veel pijn kunt u paracetamol nemen. U kunt ook gel op uw knie smeren waar een pijnstiller inzit, zoals ibuprofen of diclofenac (een NSAID).

Related Posts