Wat is een Bommer scharnier?

Wat is een Bommer scharnier?

Bommerscharnieren zijn scharnieren met een ingebouwde veer. Uw deur sluit hierdoor vanzelf nadat u hem heeft geopend. U kunt een bommerscharnier daarom vergelijken met een dranger.

Wat is een draairichting?

Met de draairichting, ook wel draai genoemd, wordt aangegeven hoe een deur of een raam opendraait (naar binnen of naar buiten) en aan welke zijde het slot zit (rechts of links, van binnen gezien). Draai 1 en 2 zijn voor naar binnen draaiende ramen en deuren, draai 3 en 4 voor naar buiten draaiende.

Wat is links of rechts draaiend?

Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren zich rechts bevinden dan spreken we over een rechtsdraaiende deur. Linksdraaiend of rechtsdraaiend is hetzelfde als linkssluitend (LS) of rechtssluitend (RS) en als DIN links of DIN rechts.

Welke kant moet je opdraaien verwarming?

Volgens de Nederlandse NEN-norm (NEN 270:1969) wordt deze draairichting “rechts” genoemd, maar volgens de Duitse DIN-norm “links”.

Lees ook:   Wat te doen tijdens een autorit?

Welke kant moet een deur draaien?

Er is een handige regel voor het bepalen van de draairichting van een deur. U dient daarvoor aan de kant van de deur te staan waar de deur naartoe opent. Hangen de scharnieren rechts, dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren links, dan weet je dat de deur linksdraaiend is.

Wat is een links draaiende deur?

Er is een eenvoudige manier om achter de draairichting van uw deur te komen: ga aan de zijde van de deur staan waar de deur naar u toe draait. Als de scharnieren rechts zitten, heeft u een rechtsdraaiende deur. En andersom vanzelfsprekend: als de scharnieren links zitten, is het een linksdraaiende deur.

Hoe werkt een Deurveerscharnier?

Een bommerscharnier is een type deurveerscharnier: dit scharnier heeft een ingebouwde veer waardoor de deur waaraan dit scharnier is bevestigd altijd weer “dicht” valt (zonder lawaai te maken). De dubbele veren zorgen ervoor dat de deuren in gesloten toestand stil blijven staan”.

Bommerscharnieren zijn scharnieren met een ingebouwde veer. Uw deur sluit hierdoor vanzelf nadat u hem heeft geopend. U kunt een bommerscharnier daarom vergelijken met een dranger. De naam is ontleend aan de Amerikaanse slotenmaker Bommer, die dit type scharnier heeft uitgevonden.

Wat is een doorslaande deur?

De doorslaande deur of zwaaideur, die bestaat in een enkele en dubbele uitvoering, kan in twee richtingen geopend worden. Ook taatsdeuren genoemd, deze worden bevestigd op taatsen, die de vleugels langs twee kanten van de deuropening 90° laten zwaaien .

Related Posts