Wat is een bouwkraan?

Wat is een bouwkraan?

v./m. (-kranen), hijs- en transportwerktuig op bouwwerken. De voornaamste eis die aan de bouwkraan gesteld wordt, is de bereikbaarheid van alle punten in de bouwput, op de begane grond, en van het bouwwerk zelf.

Wat is de gieklengte?

Voor telescoopkranen wordt onder minimale gieklengte verstaan, de lengte van de giek met alle telescopische delen ingeschoven en onder maximale gieklengte de lengte van die giek met alle telescopische delen uitgeschovenVoor hijskranen met een vakwerkgiek is de maximale gieklengte de grootste gieklengte die in het …

Wat doet een kraanman?

Een kraanmachinist is iemand die zware machines als hijskranen, graafmachines en shovels bedient. Een specifiek soort kraanmachinist is de torenkraanmachinist, die is gespecialiseerd in het besturen van een torenkraan.

Hoe wordt een hijskraan opgebouwd?

Monteurs bouwen de kraan op aan de hand van het instructieboek van de fabrikant (de maker van de kraan). Heel soms gaat het mis en valt er een torenkraan om. Het kan zijn dat de fundering (stevige ondergrond) niet goed genoeg was. Ook mag een torenkraan niet te dicht naast de bouwput staan.

Hoe werkt een mobiele hijskraan?

Een telescoopkraan is een type hijskraan op een onderstel van een vrachtwagen met een telescopisch uitschuifbare giek. Deze giek bestaat uit een stel kokers, die uitgeschoven kunnen worden tot soms wel acht keer de lengte van de basiskoker.

Hoe werkt een hijskraan?

Een hijskraan wordt bediend door een kraanmachinist. Die zit hoog boven in de kraan, in de cabine. Vanuit dat kleine hokje kan hij het bouwterrein goed overzien. Een kraanmachinist mag alleen een hijskraan besturen als hij een hijsbewijs heeft.

Hoe duur is een hijskraan?

Prijzen

Omschrijving 0-2 uur 4 uur
Kraan basis tarief ma tm vr € 285,- € 545,-
Vervolg uren ½ € 80,- € 80,-
Kraan zaterdag Op aanvraag Op aanvraag
Vervolg uren ½ € 80,- € 80,-

Wat moet een kraanmachinist kunnen?

Het is erg belangrijk dat een Kraanmachinist ruimtelijk en technisch inzicht heeft en hij goed afstanden en diepte kan inschatten. Ook moet hij gevaar identificeren en volgens strenge veiligheidsrichtlijnen werken.

Hoe wordt een hijskraan verplaatst?

Als de voet eenmaal is geïnstalleerd, schuift een zogenaamde uitbreidingssectie, waarin een torensectie past, telkens een stuk van de kraan omhoog. Tot de gewenste hoogte van de torenkraan is bereikt.

Hoe wordt een hijskraan vervoerd?

Sommige worden op locatie opgebouwd omdat ze simpelweg te groot en/of te zwaar zijn om over de weg vervoerd te mogen worden. Vervoeren van hijskranen kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan, per vrachtwagen (dieplader), per schip, vliegtuig, helicopter, mobiele hijskranen.

Related Posts