Wat is een goede r-waarde voor dakisolatie?

Wat is een goede r-waarde voor dakisolatie?

Om bijvoorbeeld als VvE in aanmerking te komen voor subsidie moet de dakisolatie een minimale Rc-waarde van 3.5 m2K/W hebben. De Rc-waarde van het isolatiemateriaal wordt op de verpakking vermeld. Een isolatiewaarde van 1.3 is matig, vanaf 2.5 heeft u een goede isolatie. Boven de 4 heeft u een zeer goede isolatie.

Wat is een hoge R-waarde?

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan, vaak gebruikt als isolerende waarde van dubbelglas, muren, vloeren, daken. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie, een dubbel zo dikke laag heeft proportioneel ook een dubbel zo goede warmteweerstand.

Welke isolatiewaarde voor dak?

De Rd-waarde staat op de verpakking van het materiaal. Om een Rc-waarde van 4 heb je bij gevelisolatie isolatiemateriaal met een Rd-waarde van 3,6 nodig. De overige 0,4 de buitenmuur zelf. Bij dak- of vloerisolatie heb je een Rd-waarde van 3,8 nodig, omdat de vloer en het dak slechts 0,2 bijdragen.

Welke isolatiewaarde voor Zolder?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie is een minimale Rd van 3,5 m2K/W nodig voor dakisolatie. Is er voldoende ruimte, dan is isolatie met bijvoorbeeld glaswol een van de beste én voordeligste opties. Let wel op dat u dan minimaal 14 tot 16 cm dik moet isoleren om de waarde van 3,5 m2K/W te bereiken.

Wat is een goede RD waarde muur?

Kies voor Rd-waarde van 2,5 of hoger Gebruik voor wandisolatie materiaal met een Rd van minstens 2,5, maar liever hoger. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie. De muur zelf isoleert ook een beetje. De isolatiewaarde van de muur plus de voorzetwand is de Rc-waarde.

Er zijn wettelijke eisen voor dakisolatie die je aanbrengt. Voor nieuwbouw is dat een Rc van 6,0 of meer, voor bestaande bouw of renovatie minimaal 2,0 (of de Rc-waarde van de oude laag als die hoger dan 2,0 was). Wil je je woning energieneutraal maken, dan heb je minimaal 6,0 nodig.

Related Posts