Wat is een Low Vision onderzoek?

Wat is een Low Vision onderzoek?

Iemand is slechtziend als hij of zij ondanks een bril of contactlenzen van optimale sterkte de dagelijkse dingen niet meer gewoon kan doen. Tijdens een zogenoemd ‘Low Vision onderzoek’ zal de optometrist eerst een aantal vragen stellen.

Wat is een Low Vision lens?

Wat is SML of een Low Vision lens De lens, die in het oog geïmplanteerd wordt, vergroot het centrale zicht met +10 dioptrie waardoor visuele hulpmiddelen zoals een leesloep of leesliniaal niet meer nodig zijn.

Wat is een Telescoopbril?

Telescoopbrillen. Telescoopbrillen bestaan uit een optisch systeem (verrekijker) die op of door een basisglas is gemonteerd in een stevig montuur. Een telescoopbril wordt individueel op maat vervaardigd en kan voor één of twee ogen gemaakt zijn. De bril kan gebruikt worden voor veraf of nabij zien.

Wat is een Loepenbril?

Loepbrillen lijken uiterlijk op gewone leesbrillen, maar de sterkte is veel hoger. De tekst moet met deze brillen altijd op een kortere afstand voor het oog gehouden worden. Hoe hoger de vergroting, des te korter wordt de leesafstand. Een bril met loepglazen is een bril met daarin de lens van een handloep.

Hoe werkt een Loepbril?

Een loepbril is een bril met speciale lenzen die de te lezen tekst twee tot acht keer kunnen vergroten. Om met de loepbril te kunnen lezen, dient u het boek of de krant die u wilt lezen, dichter bij uw gezicht te houden. Des te groter de vergroting van de loepbril, des te dichterbij u de tekst dient te houden.

Wat doet een Filterbril?

Filterbrillen zijn een soort zonnebrilglazen. Deze glazen verminderen lichthinder zonder dat het contrast te veel afneemt, wat bij een gewone zonnebril wel het geval is. Dit zorgt voor een prettiger beeld met meer contrast.

Welke vergroting is haalbaar met een Loepbril?

Bij loepbrillen denk je natuurlijk aan vergroting. De meeste fabrikanten werken met vergrotingen tussen de 2x tot 6x vergroting van het beeld. Twee dingen zijn daarbij belangrijk. Hoe groter de vergroting, des te kleiner het gezichtsveld.

Wat kost een Nachtbril?

Bij Eyelove koopt u een complete nachtbril bril voor veraf óf dichtbij op uw eigen sterkte voor de scherpste prijs: €49. Een nachtbril is ook verkrijgbaar als multifocale bril met leesgedeelte voor €99. U heeft de keuze uit meer dan 175 monturen.

Related Posts