Wat is een online meeting?

Wat is een online meeting?

Of je nu vanwege de corona crisis thuiswerkt, klanten op afstand hebt, of samenwerkt met teamleden op een andere locatie — online vergaderen maakt het mogelijk zaken te bespreken, ongeacht de afstand. We hebben we de meest voorkomende online meeting tools op een rijtje gezet.

Hoe start je een overleg?

Als mensen bij elkaar komen, moeten ze eerst elkaar en de situatie even verkennen. Het is een kwestie van wennen, opwarmen en soms van “aftasten”. Dit geldt in sterke mate voor een vergadering van mensen die elkaar helemaal niet kennen. Sla je deze fase over, dan doorkruist dit later het werkelijk overleg.

Hoe videovergaderen?

Een videovergadering starten vanuit Meet

 1. Ga naar Google Meet.
 2. Klik op Nieuwe vergadering.
 3. Selecteer een optie: Vergadering maken voor later: Als u de vergadergegevens van een toekomstige vergadering wilt delen, kopieert u de link van de vergadering en deelt u deze met deelnemers.

Hoe lang kun je online vergaderen?

Een goede, effectieve vergadering duurt niet langer dan 1,5 uur. Beter is het om binnen een uur te blijven. Maximaal een uur vergaderen is een fijne vuistregel, omdat een periode van een uur makkelijk af te blocken is in agenda’s. Daarnaast blijven deelnemers scherp, waardoor een vergadering effectief blijft.

Hoe begin je een online meeting?

Hier zijn alvast 11 Sociocratie 3.0 tips die zorgen voor meer impact, voldoening, verbinding én resultaat in jullie online vergaderingen.

 1. Zorg voor een goede voorbereiding.
 2. Spreek een duidelijke rolverdeling af.
 3. Start met een check-in.
 4. Gebruik het principe van consent.
 5. Neem de facilitator rol serieus.

Wat is een goede meeting?

Het doel van iedere vergadering is om besluiten te nemen en om het werk gedaan te krijgen. Daarvoor moeten de goede mensen aan tafel zitten. Tip: (1) bekijk snel even de deelnemerslijst voordat je de vergadering binnenloopt. Dan weet je wat je kunt verwachten.

Hoe een meeting starten?

Een directe vergadering starten in teams

 1. Ga naar de agenda aan de linkerkant van teams en selecteer Nu vergaderen. in de rechterbovenhoek.
 2. U krijgt de mogelijkheid om enkele dingen in te stellen voordat u de vergadering start.
 3. Selecteer Nu deelnemen wanneer u klaar bent.

Hoe sluit je een vergadering?

Probeer in zo’n geval toch even een korte afsluiting te houden. Vat samen wat er als belangrijkste is besproken en wanneer je hier verder over gaat praten. Een andere reden om een vergadering voortijdig af te sluiten is wanneer er informatie ontbreekt. Of bijvoorbeeld omdat de vergaderdoelen niet duidelijk genoeg zijn.

Related Posts