Wat is een overtijdbehandeling?

Wat is een overtijdbehandeling?

Bent u nog maar kort zwanger, dan spreekt men ook wel van een overtijdbehandeling. Dit is een wettelijke term die betekent dat u nog geen verwijsbrief nodig heeft van een arts en dat er geen wettelijke bedenktijd geldt. Voor een overtijdbehandeling mag u niet langer dan 6 weken en 2 dagen zwanger zijn.

Hoe snel weer zwanger na afgebroken zwangerschap?

Dit varieert tussen 6 weken en 3 maanden. In principe kan je na herstel van je menstruele cyclus gewoon weer opnieuw zwanger worden. Hou wel rekening met de vermoedelijke bevallingsdatum van de zwangerschap die je verloor.

Hoe ziet een baby van 22 weken eruit?

baby is nu ongeveer 28,5 cm en weegt circa 440 gram, vergelijkbaar met een koolraap. Deze week vindt de ontwikkeling vooral op en in het hoofd van je kindje plaats. De oren beginnen hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Je kindje kan al een paar weken horen, maar het gehoor wordt nu alleen maar beter.

Wat als je ongepland zwanger bent?

Als je onbedoeld zwanger bent, moet je kiezen: de zwangerschap houden of stoppen. Maak snel een afspraak bij je huisarts om erover te praten. Als je twijfelt kan de huisarts je helpen om je eigen keuze te maken. Als je de zwangerschap wil houden, kijkt de huisarts of je hulp kunt gebruiken.

Ben je niet meer dan 16 dagen overtijd? Dan kun je na je 1e gesprek met de huisarts of arts van de kliniek meteen een behandeling afspreken om de zwangerschap te stoppen. Je hoeft hierbij niet eerst 5 dagen te wachten (geen bedenktijd). Dit heet een overtijdbehandeling.

Wat is een abortus provocatus?

Abortus provocatus (dit wordt ook vaak ‘abortus’ genoemd) is het opzettelijk afbreken van een zwangerschap. Sinds 1984 mag abortus in Nederland tot 24 weken zwangerschap worden uitgevoerd.

Wat zijn degelijkheden als je de zwangerschap houdt?

Mogelijkheden als je de zwangerschap houdt, zijn: het kind zelf opvoeden het kind afstaan voor adoptie het kind (tijdelijk) laten opgroeien in een pleeggezin

Wat is het zwangerschapsverlof?

Het zwangerschapsverlof bestaat uit een verplicht postnataal verlof van 9 weken vanaf de dag van de bevalling en een prenataal verlof. Als de werkneemster tijdens de laatste 6 weken van haar zwangerschap ziek is, zal de werkgever het gewaarborgd loon voor de eerste 30 dagen van haar arbeidsongeschiktheid moeten betalen.

Wanneer heb je kans om zwanger te worden?

Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger. Ga naar je huisarts als je na een jaar nog niet zwanger bent.

Gerelateerde berichten