Wat is een Reservestrip pil?

Wat is een Reservestrip pil?

Moet je binnen vier uur na het innemen van de pil overgeven of krijg je last van waterdunne diarree? Dan is de anticonceptiepil mogelijk nog niet opgenomen door het lichaam. Neem in dat geval de extra nieuwe pil(len) uit een reservestrip.

Wat gebeurt er als je 1 dag de pil mist?

Neem de vergeten pil alsnog zo snel mogelijk in. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Je bent dan tegen zwangerschap beschermd. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig.

Hoe kan je de pil verkeerd slikken?

Neem de laatst vergeten pil in. Neem de overige pillen van de pilstrip in op het tijdstip dat je normaal de pil neemt. Begin daarna onmiddellijk met een nieuwe strip (en las geen stopweek in). Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt.

Hoe vaak kun je de stopweek overslaan?

Stop nooit langer dan 7 dagen Maak de stopweek nooit langer dan 7 dagen. Als je langer dan 7 dagen stopt met de pil, ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap.

Waarom Doorbraakbloeding pil?

Tijdens de eerste drie tot vier maanden kan er bij het gebruik van de anticonceptiepil soms wat bloedverlies optreden tussen de menstruaties. Dit komt omdat het lichaam moet wennen aan de pil. Vaak zijn dit kleine hoeveelheden bloed, ook wel spotting genoemd.

Kun je zwanger worden door de pil heen?

De pil is een zeer betrouwbare anticonceptiemethode. Hoewel de kans dat je zwanger wordt bij de pil zeer klein is, geeft geen enkele vorm van anticonceptie 100% garantie. Wanneer je de pil netjes elke dag slikt dan is de kans op een zwangerschap kleiner dan ongeveer 1%. De meeste pillen bevatten 21 pillen per strip.

Wat als je de pil van een andere dag slikt?

Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. U moet dan nog 7 dagen een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Hoe belangrijk is het om de pil op hetzelfde tijdstip te nemen?

Voor een maximale betrouwbaarheid moet je de pil elke dag stipt innemen op ongeveer hetzelfde tijdstip. Soms heb je last van onschadelijke bijwerkingen, zoals gewichtstoename, hoofdpijn, gespannen borsten, rugklachten en pijn in de onderbuik.

Over het algemeen bent u niet meer beschermd tegen ongewenste zwangerschap als u hebt moeten overgeven of diaree hebt gehad binnen de vier uur na de inname van de pil. In dit geval moet u zo snel mogelijk een extra tablet nemen. Komt dit één keer voor, dan kan u een vervangend pilletje uit een reservestrip halen.

Is de pil elke dag hetzelfde?

De éénfasepil bevat een vaste dosis oestrogeen en progestageen. Alle pillen in een strip zijn hetzelfde. De éénfasepil is bijna 100 procent betrouwbaar. De driefasenpil, meerfasenpil en pil met een verlengd doseringsschema bevatten ook oestrogeen en progestageen, maar de verhouding verschilt per fase.

Waarom doorbraakbloeding pil?

Doorbraakbloeding met de pil Doorbraakbloedingen treden meestal op tijdens de eerste 3-6 maanden nadat je met de pil begint, omdat je lichaam zich dan aanpast aan de nieuwe hormonen. Onthoud dat een doorbraakbloeding meestal een tijdelijke fase is en dat het niet perse betekent dat de pil niet werkt.

Wat als je van pil verandert?

Je gaat direct na de oude pilstrip verder met de nieuwe pil. Met stopweek. Maak de strip van je huidige pil af. Na de stopweek van maximaal 7 dagen begin je direct met de eerste pil van de nieuwe soort pil.

Hoeveel uur na de pil mag je overgeven?

WAT MOET IK DOEN BIJ BRAKEN OF DIARREE Braken of waterdunne diarree kan de betrouwbaarheid van de pil in gevaar brengen. Wanneer u binnen drie uur na het innemen van de pil moet braken of last heeft van waterdunne diarree, neem dan enkele uren later een nieuwe pil in uit een reservestrip.

Wat als je de pil 2 dagen vergeet?

Als je 2 of meerdere dagen te laat gestart bent met een nieuwe pilstrip ben je niet beschermd tegen zwangerschap. Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt. Neem zo snel mogelijk de noodpil in als je de voorbije 5 dagen seks hebt gehad.

Kan ik zomaar overstappen op een andere pil?

Heeft u besloten op welke pil u wilt overstappen, dan moet u de ‘oude’ strip waarmee u bezig bent eerst helemaal opmaken. Daarna kunt u zonder pauzeweek overstappen op de nieuwe pil, of op de eerste dag van de menstruatie met de nieuwe pil beginnen. De nieuwe pil is dan direct veilig.

Related Posts