Wat is een virtuele assistent?

Wat is een virtuele assistent?

Een Virtueel Assistent (VA) is iemand die andere ondernemers ondersteunt en adviseert. Dat gebeurt voornamelijk online. En kan daardoor vanuit iedere locatie, zolang er maar wifi aanwezig is. Vaak gaat het verder dan uitvoeren en adviseert de VA ook en is daardoor ook een belangrijke sparringspartner op niveau.

Hoe word ik een virtuele assistent?

Om aan de slag te gaan als virtueel assistent heb je officieel geen opleiding nodig. Afhankelijk van welke diensten je als VA wilt aanbieden, kan je ervoor kiezen om alsnog een opleiding of cursus te gaan volgen. Een populaire opleiding voor virtueel assistent is de opleiding van Schoevers.

Wat kost een virtuele assistent?

De meest gangbare Virtual Assistant tarieven liggen tussen de € 45,- en € 65,- per uur ex btw. In dit tarief zit de jarenlange ervaring van de betreffende Virtual Assistant, haar beschikbare kennis, expertise en de enorme flexibliteit die jou biedt.

Waarom een virtuele assistent?

Wanneer je een virtueel assistent gaat inhuren en je taken gaat uitbesteden, kan jij je echt focussen op datgene waar jij goed in bent en wat je echt leuk vindt. Meer aandacht voor je bestaande klanten, nieuwe klanten aantrekken, je bedrijf naar een hoger level brengen.

Wat doet een Virtual Assistant?

Hij of zij zorgt ervoor dat klanten op de juiste manier worden geholpen, waardoor zij sneller (opnieuw) een aankoop doen. Bovendien denkt een virtual assistant met je mee, geeft nieuwe inzichten en laat een frisse wind door je bedrijf waaien. Daardoor ontstaan weer nieuwe kansen om het bedrijf te laten groeien.

Wat is virtueel werken?

Een virtuele werkplek wordt ook wel een online werkplek genoemd. Je kunt namelijk, middels stabiel internet ofwel wifi, gebruik maken van jouw vertrouwde werkplek en alle programma’s die je daar gebruikt. Dankzij een virtuele werkplek kun je locatie onafhankelijk werken.

Waarom een Virtueel Assistent?

Een Virtueel Assistent is een zelfstandig ondernemer met een eigen expertise. Zij (of hij) werkt vooral online vanuit haar eigen kantoor en ondersteunt andere ondernemers bij de uitvoering van operationele werkzaamheden, alledaagse taken of specifieke projecten.

Related Posts