Wat is een Vliesgevelconstructie?

Wat is een Vliesgevelconstructie?

Een vliesgevel draagt geen andere belasting dan zijn eigen gewicht en geeft die samen met de windbelasting die op de gevel komt af aan de achterliggende constructie van het gebouw die het op zijn beurt afdraagt op de fundering.

Hoe werkt een vliesgevel?

Een vliesgevel bestaat uit een dunne gevel die buiten het skelet (de draagconstructie) is aangebracht. De vliesgevel heeft dus geen dragende functie en geeft geen stabiliteit aan het gebouw. Kortom, “een vliesgevel is een niet-dragend omhulsel van een gebouw, vastgemaakt aan het bouwwerk maar er wel los van staand.”

Wat is een vliesgevel woning?

Een vliesgevel ken je misschien onder de naam ‘gordijngevel’ of ‘glasgevel’. Het is de buitengevel van een gebouw die bestaan uit lichte materialen (meestal glas en aluminium). Kenmerkend hieraan is dat de buitengevel niet dragend is.

Waarom een vliesgevel?

Omdat de gevels niet-dragend zijn, kunnen deze gemaakt worden van lichte materialen. Toch zijn deze gevelsystemen erg robuust. Daarnaast zijn vliesgevels waterdicht, winddicht, brandwerend en bieden deze een sterke thermische isolatie. Bovendien zijn vliesgevels ook op esthetisch vlak erg interessant.

Wat kost een glazen gevel?

Wat kost een schuifpui?

Soort schuifpui Afmetingen in cm (b x h) Gem. prijs, incl. montage, btw en HR++ glas
2-delige schuifpui 200 x 220 cm € 2.500 – € 3.200
3-delige schuifpui 300 x 220 cm € 3.800 – € 4.400
4-delige schuifpui 400 x 220 cm € 4.800 – € 5.600

Wat is structureel glas?

Structurele beglazing is een beglazingstechniek die een gevel een “volglazen” aanblik geeft, omdat de structuur achter de beglazing verscholen is. Deze beglazing heeft een afdichtingsvoeg, die speciaal ontworpen is om bestand te zijn tegen UV-stralen, omdat de glasranden niet in de sponning zitten.

Wat kost een glazen buitenwand?

Wat kost een glazen schuifwand? Een glazen schuifwand is verkrijgbaar vanaf €199,- voor een 1-railsysteem. Het 7-railsysteem is de langste glazen schuifwand, met een prijs van €1.399,-.

Wat kost een glazen huis?

Wat kost dubbel glas als u het wilt laten plaatsen door een professionele glaszetter? Lees hier alles over de verschillende soorten dubbel glas, de prijzen en de isolatiewaarde….Wat kost dubbel glas?

Soort glas Prijs per m2, excl. arbeidskosten
Dubbel glas € 65
HR € 70
HR+ € 75
HR++ € 80

Wat kost een aluminium kozijn per m2?

Voor een aluminium kozijn betaal je per m2 een bedrag tussen de €750 euro en de €1000 euro. Dat klinkt fors en is het natuurlijk ook zeker, maar vergeet niet dat het genoemde bedrag inclusief HR++ glas is, inclusief kosten voor de montage, voorrijkosten, BTW, et cetera. Voor die prijs ben je gemiddeld dus klaar.

Hoeveel kost een aluminium pui?

Wat kost een aluminium schuifpui? De kosten voor aluminium schuifpui lopen uiteen van € 3.000 voor een 2-delige aluminium schuifpui tot € 4.200 voor een 4-delige aluminium schuifpui. Aluminium schuifpuien zijn verkrijgbaar in 2-, 3- of 4-delen. Een deel bestaat uit een vast venster of een schuifdeur.

https://www.youtube.com/watch?v=T87dIt9wXh0

Related Posts