Wat is gezonder cornflakes of muesli?

Wat is gezonder cornflakes of muesli?

Cornflakes bevatten weliswaar minder suikers dan krokante muesli ,maar ze zijn toch niet zo heel gezond. Ze bevatten namelijk ook erg weinig eiwitten en vezels! Er zitten in cornflakes maar liefst 84 gram koolhydraten per 100 gram.

Welke is de gezondste muesli?

Welke ontbijtgranen passen binnen de Schijf van Vijf?

Per 100 gram product Koolhydraten (g) Waarvan suikers (g)
Quaker Super Goodness Granola 67 9,3
Zonnatura Muesli Rijkgevuld 59,4 10,9
Quaker 4 Nuts 57 12
Eat Natural Granola 34,3 12,1

Welke muesli bij afvallen?

Voorverpakte ontbijtgranen als muesli en granola bevatten dikwijls veel toegevoegde suikers, weinig vezels en eiwitten. Het resultaat? Je krijgt veel te snel terug honger. Kies daarom voor een variant met minstens vijf gram vezels en minder dan tien gram suiker per portie, of nog beter: ga voor havermout!

Wat zijn cornflakes precies?

Wat zijn cornflakes precies? Cornflakes wordt gemaakt van maismeel, tarwe en havermout. Dat wordt in olie gebakken voor de krokante textuur. Ten slotte wordt aan cornflakes vaak nog een zoet laagje toegevoegd. Dankzij hun relatief gezonde imago worden cornflakes ontzettend veel verkocht.

Is cornflakes gezond?

Cornflakes zijn dus niet echt gezond, maar als je eetpatroon verder op orde is, is het geen probleem 🙂 We houden de vuistregel aan dat je 80% gezond moet eten, dan kun je met die andere 20% een beetje zondigen.

Wat bevatten cornflakes per 100 gram?

Laten we beginnen met de macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Cornflakes bestaan vooral uit mais, wat betekent dat de calorieën vooral uit koolhydraten komen. Per 100 gram zitten er maar liefst 84 gram koolhydraten in. Daarbij bevatten cornflakes per 100 gram ongeveer 3 gram voedingsvezels.

Related Posts