Wat is het beste toerental voor een wasmachine?

Wat is het beste toerental voor een wasmachine?

Het toerental van een wasmachine kan variëren van 800 tot 2000 per minuut. Het meest gangbaar zijn 1200, 1400 en 1600 toeren. Gemiddeld levert een hoger toerental een drogere was op, maar over het algemeen presteren machines met een toerental van 1200 of 1400 ook prima.

Waarom 1600 toeren wasmachine?

Met 1600 toeren wordt er veel vocht uit jouw wasgoed onttrokken, waardoor het minder lang nodig heeft om aan de lucht verder op te droger. Een droger is in dit geval ook niet nodig. Houdt er wel rekening mee dat wasmachines met een hoger toerental vaak ook iets duurder zijn in aanschaf.

Waar staat tpm voor wasmachine?

Het toerental geeft een indicatie hoe droog de was uit de wasmachine komt. Met het toerental wordt het aantal omwentelingen van de trommel per minuut bedoeld, dit wordt ook wel tpm genoemd. Hoe hoger dit getal, hoe sneller de wasmachine centrifugeert en hoe droger je was uit de wasmachine komt.

Wat zegt toerental wasmachine?

Het toerental geeft aan wat de centrifugesnelheid is van een wasmachine en bepaalt het droogresultaat na afloop van het wasprogramma. Hoe hoger het toerental, hoe droger de was wordt en hoe korter deze aan de waslijn hoeft te hangen of in de droger geplaatst hoeft te worden.

Wat is het nut van centrifugeren?

Centrifugeren zorgt ervoor dat het wasgoed droger wordt. Als een wasmachine sneller centrifugeert, komt de was droger uit de machine. Dit is een voordeel als de wasmachine aan de lucht gedroogdt wordt.

Het meest gangbaar zijn 1200, 1400 en 1600 toeren. Gemiddeld levert een hoger toerental een drogere was op, maar over het algemeen presteren machines met een toerental van 1200 of 1400 ook prima. Let vooral op het energielabel voor het droogresultaat als je een wasmachine koopt, dit is belangrijker dan het toerental.

Hoeveel toeren moet een wasmachine hebben?

Wasmachines hebben een maximum toerental van 1200, 1400 of 1600 toeren per minuut. Dit geldt alleen voor katoenwas. Wasprogramma’s voor gevoeliger stoffen gebruiken een lager toerental.

Hoeveel toeren fijne was?

Fijne was centrifugeren Kies dan voor een toerental tussen de 600 en 900. Het is belangrijk niet harder dan dit te centrifugeren want hoe harder de trommel ronddraait, hoe belastender het is voor de was die erin zit.

Hoe lang duurt centrifugeren 1400?

Het centrifugeren van het wasgoed duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Het centrifugeren kan veel lawaai maken en de wasmachine kan gaan bewegen, omdat er enorme krachten vrij komen.

Related Posts