Wat is het doel van BSA?
Een BSA is een beslissing van de onderwijsinstelling over de voortgang van de studie. Elke student krijgt aan het einde van het 1e studiejaar een studieadvies. Met een positief advies mag de student de opleiding vervolgen, met een negatief studieadvies moet de student stoppen met de opleiding.
Wat betekent een positief BSA?
Positief BSA Je krijgt een positief bindend studieadvies als je het minimale aantal punten of meer hebt gehaald. Hoeveel studiepunten je voor een positief BSA nodig hebt, verschilt per opleiding. Meestal ligt dit rond de 50 ECTS. Het resterende aantal punten van het eerste jaar moet je in het tweede jaar halen.
Wat als je je BSA hebt gehaald?
Gevolgen negatief bindend studieadvies Als je te maken krijgt met een negatief BSA, dan moet je in de meeste gevallen stoppen met de studie. En mag je de opleiding op dezelfde onderwijsinstelling vaak de komende drie jaar niet opnieuw doen. Voor sommige opleidingen geldt dit ook voor andere vergelijkbare richtingen.
Hoeveel studiepunten heb je nodig om over te gaan?
Samenvattend heb je in je eerste jaar tussen de 50 en 60 studiepunten nodig om over te mogen naar het tweede jaar, ook wel BSA genoemd. Heb je alle 60 punten behaald? Dan heb je je propedeuse. Uiteindelijk heb je 180 of 240 punten nodig, afhankelijk of je HBO of WO doet, om je bachelordiploma te halen.
Is het bsa vervallen?
Studenten die niet aan het bindend studieadvies (bsa) van de opleiding voldoen, omdat zij door het coronavirus vertraging hebben opgelopen, krijgen uitstel. Studenten kunnen dan doorstromen naar het tweede jaar en krijgen de mogelijkheid om de bsa-norm te halen in het studiejaar 2020-2021.
Heb je een bsa in het tweede jaar?
Als je vanwege omstandigheden de bsa-grens niet hebt gehaald en de directeur van je opleiding heeft besloten dat je bsa wordt ‘aangehouden’ (je kunt zeggen: ‘uitgesteld’), krijg je in je tweede studiejaar alsnog een bsa-norm.