Wat is het doel van een concept?

Wat is het doel van een concept?

Een concept is een algemene manier om een bepaald doel te bereiken. Een concept is breed en niet concreet. Een concept legt uit WAT je wilt doen, maar geeft de ruimte om zelf in te vullen HOE je dit gaat doen. Een idee is een manier om het concept in de praktijk uit te voeren.

Wat is een concept ontwikkelingsplan?

Conceptontwikkeling (Engels: concept design) is een vooronderzoek ontwerp. Het doel van een conceptontwikkeling is om zowel een kwalitatieve als een kwantitatieve inschatting te kunnen maken van de te verwachten productkosten, marktacceptatie, ontwerpkaders, ontwerptijd en ontwerpkosten.

Wat is het verschil tussen een idee en een concept?

Het verschil tussen een idee en een concept is eigenlijk best simpel. Een idee is een gedachte die het hoofd verlaat. Een concept is een verzameling van ideeën, verpakt in een goed verhaal met sterke onderbouwing waarop je een beslissing kunt nemen en het ten uitvoer brengt.

Wat is verschil tussen concept en idee?

Een concept is een algemene manier om een bepaald doel te bereiken. Een concept is breed en niet concreet. Een concept legt uit WAT je wilt doen, maar geeft de ruimte om zelf in te vullen HOE je dit gaat doen. Een idee, tot slot, is een invulling van een concept.

Waarom een concept?

Iets in een concept vangen geeft namelijk duidelijkheid voor zowel jezelf als mogelijke klanten. Het is een afgebakend iets waardoor iedereen weet wat het wel én wat het niet is. Goede concepten zijn simpel en onderscheidend. Ze blijven hangen en zorgen ervoor dat daardoor mensen eerder jou kiezen.

Waar voldoet een goed concept aan?

Het voordeel van een goed concept Het aanspreken van de juiste doelgroep. Duidelijke richtlijn voor iedere uiting. Duidelijke richtlijn waar iedereen binnen het bedrijf naar kan/moet handelen. Duidelijkheid voor medewerkers.

Hoe verzin je een goed concept?

Zorg ervoor dat je een concept ontwikkelt dat attentiewaarde heeft. Daar begint het mee: je wilt (en moet) gezien worden. Vervolgens wil je dat het een meerwaarde creëert voor je merk. Hoe maakt het concept je merk nog beter, hipper, sympathieker of sportiever dan dat het al was?

Related Posts