Wat is het rendement van een open haard?

Wat is het rendement van een open haard?

Een open haard haalt gemiddeld 15% rendement, omdat de haard juist veel warmte verliest door de schoorsteen en niet zo’n hoge temperatuur bereikt. Een recente houthaard of houtkachel haalt gemiddeld een rendement hoogte van zo’n 80%.

Laag rendement Maar een open haard brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Ten eerste staat een open haard bekend om zijn lage rendement van slechts 15%. Dit betekent dat er veel te veel warmte verloren gaat door de schoorsteen. En dus ongeschikt om het gehele huis te verwarmen.

Welke kachel geeft het meeste rendement?

Moderne houtkachels van gerenomeerde merken hebben een rendement van zo rond de 85%. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Contura 850 of de spekstenen Altech Eclips. Een kachel met een uitzonderlijk hoog rendement is de Walltherm Königsspitze. Deze kachel heeft een rendement van maar liefst 93%!

Hoe werkt een hoog rendement houtkachel?

Bij een hoog rendement geeft de houtkachel veel warmte in de kamer en is er weinig warmteverlies naar buiten. Dit levert u drie voordelen op: Voordeel 1: U bespaart op stookkosten, want er is minder stookhout nodig. Voordeel 2: U stookt milieuvriendelijker, dankzij afname in schadelijke stoffen.

Wat zegt het rendement?

Het rendement (rate of return ofwel RoR in het Engels) is het verlies of de winst op een investering over een bepaalde periode, uitgedrukt als een percentage van het bedrag dat in het begin is geïnvesteerd. Een positieve RoR betekent dat de positie winstgevend is geweest en een negatieve RoR wijst op verlies.

Welke kachel milieuvriendelijk?

De speksteenkachel leent zich prima als milieubewuste en sfeervolle kachel. Het speksteen zorgt voor een goede warmte opname en warmtegeleiding, waardoor het niet nodig is om lang te stoken om je huis warm te krijgen.

Wat is een hoog rendement houtkachel?

Een hoogrendementskachel staat bekend om de efficiënte verbranding, waardoor er minder hout dan bij een standaard houtkachel verbruikt wordt. Een houtkachel met hoog rendement verwarmt je huis tot een aangename temperatuur, terwijl dit minder brandstof en minder moeite kost.

Related Posts