Inhoudsopgave
Wat is het verschil tussen een huurovereenkomst en een gebruikersovereenkomst?
Een gebruiksovereenkomst is een overeenkomst waarin de eigenaar en de gebruiker van een pand vastleggen aan welke voorwaarden voldaan moet zijn om kosteloos gebruik te kunnen maken van een pand. Bij een huurovereenkomst bijvoorbeeld bepaalt de huurwetgeving welke rechten en plichten een eigenaar of huurder heeft.
Is een concurrentiebeding geldig?
Volgens de wet is een concurrentiebeding in het algemeen geldig als het voldoet aan twee minimale voorwaarden: De werknemer moet meerderjarig zijn (achttien jaar of ouder), én. Het beding moet schriftelijk overeengekomen zijn.
Wat is een gebruikersovereenkomst?
De gebruiksovereenkomst is de overeenkomst tussen een grondgebruiker en de grondeigenaar, waarin staat dat de gebruiker het recht heeft om de grond van de grondeigenaar te gebruiken. Ook wel bruikleenovereenkomst genoemd. Gemeenten spreken dat meestal af bij snippergroen.
Is Huur een gebruiksrecht?
Voor zover bij overeenkomst niet anders is bedongen, mag de huurder van een zelfstandige woonruimte, die daarin zijn hoofdverblijf heeft, een gedeelte daarvan aan een ander in gebruik geven (artikel: 7:244 Burgerlijk Wetboek) en is de echtgenoot of geregistreerd partner van rechtswege medehuurder, zolang de woonruimte …
Hoe lang mag een concurrentiebeding zijn?
De wet voorziet niet in een maximale looptijd voor het concurrentiebeding. Als uitgangspunt geldt echter een looptijd van ten hoogste één (en in uitzonderlijke gevallen twee) jaar.
Is het gebruiksovereenkomst of gebruikersovereenkomst?
Definities die `gebruiksovereenkomst` bevatten: Gebruiksovereenkomst = De gebruiksovereenkomst is de overeenkomst tussen een grondgebruiker en de grondeigenaar waarin staat dat de gebruiker het recht heeft om de grond van de grondeigenaar te gebruiken. Ook wel bruikleenovereenkomst.
Het grote verschil tussen gebruik en huur zit hem in de tegenprestatie . Bij huur stelt de eigenaar en verhuurder een ruimte ter beschikking in ruil voor een tegenprestatie. Bij gebruik (bruikleen) draait het om het in gebruik geven van een ruimte om niet (dus zonder tegenprestatie).
Wat is gebruiksovereenkomst?
Wat is Ingebruikgeving?
Huur: zaak, gebruik én tegenprestatie De huurder verbindt zich daarbij tot een tegenprestatie. Kortom, als sprake is van ingebruikgeving van een zaak voor een tegenprestatie, kwalificeert die overeenkomst als huurovereenkomst. Het maakt daarbij niet uit hoe de overeenkomst getiteld is, bijv. ‘gebruiksovereenkomst’.
Wat is een rechtshandeling om niet?
De woordgroep om niet (vroeger uit weldadigheid, in België uit vrijgevigheid) is een term uit het verbintenissenrecht waarmee bedoeld wordt dat bij een verbintenis geen tegenprestatie bedongen is. De term is afkomstig uit het Napoleontische recht.
Welke tegenprestatie krijgt iemand die werkt?
Een tegenprestatie is onbetaald werk dat nuttig is voor de samenleving. Een tegenprestatie duurt minimaal 24 uur over een periode van maximaal 12 weken. Dus bijvoorbeeld 12 weken lang, 2 uur in de week. Of 2 weken lang, 12 uur per week.
Wat is een rechtshandeling anders dan om niet?
Bij het inroepen van de actio pauliana, wordt een verschil gemaakt tussen de rechtshandeling om niet (dat wil zeggen: er is geen tegenprestatie, denk aan de schuldenaar die zijn auto wegschenkt) en de rechtshandeling anders dan om niet (wél een tegenprestatie, denk aan de schuldenaar die zijn auto goedkoop verkoopt).
Wat is een Pauliaanse vordering?
Met een pauliaanse vordering (of actio pauliana) kan een derde het bestaan van een rechtshandeling aanvechten wegens miskenning van zijn rechten zodat deze rechtshandeling aan hem niet tegenstelbaar wordt verklaard.