Wat is het verschil tussen FOB en CIF?

Wat is het verschil tussen FOB en CIF?

De fabriek / fabrikant, is EXW. Een haven in het land van herkomst, is FOB. De haven in Nederland, is CIF / C&F(inclusief maritieme verzekering) Helemaal naar uw adres, is DAP / DDU (exclusief tarief en belastingen)

Welke gebruiken hebben altijd voorrang op de Incoterms?

Partijen vergeten soms dat de wettelijke voorschriften die al deze aspecten regelen – omdat zij de openbare orde aanbelangen – altijd voorrang hebben op wat de Incoterms zeggen.

Welke Incoterms gaan over vervoer over zee?

Incoterms zijn te verdelen in 2 groepen: Hiertoe behoren: EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP en DDP. Incoterms voor uitsluitend transport over zee en binnenwateren. Hiertoe behoren: FAS, FOB, CFR en CIF.

De fabriek / fabrikant, is EXW. Een haven in het land van herkomst, is FOB. De haven in Nederland, is CIF / C&F(inclusief maritieme verzekering)

Wat is het verschil tussen CIF en CFR?

CIF is vrijwel hetzelfde als CFR. Het enige verschil is dat de kosten voor de verzekering tot de aankomsthaven voor de verkopende partij zijn. Bij import / inkoop: Als importeur neemt u de kosten en de verzekering over vanaf het moment dat de goederen aan zijn gekomen in de bestemmingshaven.

Welke incoterm wordt het meest gebruikt?

Voor webshops die internationaal verkopen is DAP (Delivered At Place) de meest gebruikte Incoterm. In dit geval draag je als verkoper de kosten en risico’s totdat het pakket is aangekomen op de plaats van bestemming.

Wat betekent CIF in transport?

Cost Insurance and Freight (CIF) De Incoterm® Cost Insurance and Freight (CIF) lijkt inhoudelijk op CFR. De verkoper draagt het risico van verlies of schade aan de goederen tot het moment dat hij de goederen aflevert aan boord van het schip in de afgesproken verschepingshaven.

Hoe werkt FOB?

Free on Board (FOB) Dit betekent dat de leverancier de transportkosten betaalt om de goederen naar de haven of luchthaven te vervoeren. Ook betaalt de leverancier voor de overslag en het inklaren van de goederen bij de haven of luchthaven van vertrek.

Wat betekent de afkorting CIF?

cif – Afkorting van Engelse term ‘cost, insurance and freight’. Betekent dat de prijs van het product inclusief de kosten (zoals verpakking, verzekering en transport) tot in de haven van eindbestemming is.

Wat is de FOB waarde?

FOB (Free On Board) is een term in het internationale handelsrecht waarin wordt gespecificeerd op welk punt respectieve verplichtingen, kosten en risico’s bij de levering van goederen verschuiven van de verkoper naar de koper volgens de Incoterms 2020-norm gepubliceerd door de Internationale Kamer van Handel.

Wat is FOB transport?

Als producten worden gekocht op basis van “Free on Board” (FOB) betekent dat, dat de verkoper de goederen levert op een tevoren afgesproken schip in een haven. De verkoper laadt de goederen op het schip. De koper handelt de importformaliteiten af en draagt zorg voor transport naar de uiteindelijke bestemming.

Related Posts