Wat is intieme hygiene?

Wat is intieme hygiëne?

Onder intieme hygiëne verstaat men de dagelijkse handelingen die men moet uitvoeren om infecties van de geslachtorganen te voorkomen. We denken hierbij aan de vulva en vooral aan de vagina. De vagina bevat verschillende soorten goede en slechte bacteriën, die in normale omstandigheden in evenwicht zijn.

Hoe kan je het beste je vagina schoon houden?

Gebruik op de vulva geen producten die irritatie kunnen veroorzaken, zoals zeep, douchegel of shampoo, vochtige toiletdoekjes, vaginale douches, intiemsprays, zeepvrije wasemulsies of andere producten. Was de vulva maximaal 1 maal per dag, en dep daarna de huid voorzichtig droog.

Hoe kun je het best je vagina wassen?

De vulva is ontworpen om zichzelf schoon te houden met behulp van jouw natuurlijke afscheiding. Het enige wat je nodig hebt om je vagina schoon te houden is lauwwarm water: een douche of bad is voldoende. Gebruik uitsluitend lauwwarm water en geen zeep om je vagina te wassen en dep droog met een schone handdoek.

Hoe houd je je vagina schoon en fris?

Het beste is om je uitwendige intieme zone te wassen met lauwwarm water. Je kunt dit met je hand doen of een schoon (zacht) washandje gebruiken. Om ook goed tussen je schaamlippen te wassen, kun je ze iets spreiden en voorzichtig de plooien schoonmaken.

Wat kun je doen tegen een vaginale geur?

Vagina stinkt Wanneer je de hygiëne van je intieme zone verwaarloost, kun je last krijgen van een sterk geurende vagina en stinkende afscheiding. Het is belangrijk dat je dagelijks je intieme zone wast met lauw water. Gebruik geen geparfumeerde douchegel, badschuim of zeep.

Hoe gebruik je intieme doekjes?

– Na de stoelgang mag je vochtige doekjes gebruiken, en ook tijdens de maandstonden voor een verfrissend effect. Maar grijp er niet naar na elk plasje want op de lange duur kunnen ze irriterend werken. – Droog je na de intieme hygiëne af met een zachte sponsen handdoek die niet schuurt.

Welke soorten vagina’s zijn er?

Volgens Mel zijn er vijf types waar iedere flamoes min of meer onder valt.

  1. Ms. Barbie. Het beeld waar veel mensen aan denken als ze denken aan een vagina.
  2. Ms. Curtains. Het meest voorkomende soort.
  3. Ms. Horseshoe. Dit type vagina heeft z’n naam te danken aan zijn vorm, die op de hoef van een paard lijkt.
  4. Ms. Puffs.
  5. Ms. Tulip.

https://www.youtube.com/watch?v=LqKN9aw9bvI

Related Posts