Wat is kentjoer in Nederlands?

Wat is kentjoer in Nederlands?

Kentjoer (ook geschreven als kencur of kentjur) is de wortelstok van de plant Kaempferia galanga. Deze plant is verwant aan gember. Hoewel bitterwortel meestal gebruikt wordt als naam voor de wortel van de cichorei, wordt het soms ook gebruikt ter aanduiding van kentjoer.

Hoe groeit kentjoer?

Kencur is een plant, die zowel in de tropen als ook in de subtropen kan groeien. Het is een bodembedekker en de vertakte wortelstokken groeien aan de oppervlakte. Ook doet hij het prima in kassen, in de woonkamer in potten of in de tuin op zonnige, niet te natte plaatsen en in de half-schaduw.

Waardoor kan ik kentjoer vervangen?

U kunt Kentjoer in poedervorm kopen en in elk hartig gerecht gebruiken waarin u anders verse gember zou strooien. De smaken lijken namelijk heel veel op elkaar. Verse gember is daarom altijd te vervangen door Kentjoer.

Is laos hetzelfde als kentjoer?

Kentjoer is niet hetzelfde als laos, hoewel beide behoren tot de galangal-familie. Buiten de koelkast droogt kentjoer snel uit, maar het kan nog steeds gebruikt worden in stoofschotels.

Is Kentjoer galanga?

Is ketoembar hetzelfde als Kentjoer?

Kentjoer heeft een sterk overheersende smaak en wordt in combinatie met andere kruiden in kleine hoeveelheid aan bepaalde gerechten toegevoegd. De sterke smaak wordt overigens niet door iedereen gewaardeerd, dus wees voorzichtig met de dosering! Ketoembar = korianderzaad. Ketoembar is het zaad van de korianderplant.

Waar koop ik Kentjoer?

Kentjoer heeft een zachte smaak. U kunt eenvoudig online kentjoer kopen bij De Kruidenkoning. Kentjoer (ook geschreven als kencur of kentjur) is de wortelstok van de plant Kaempferia galanga. Deze plant is verwant aan gember.

Is ketoembar hetzelfde als kentjoer?

Kan je kentjoer invriezen?

Verse wortel koel bewaren, invriezen kan ook. In veel landen waar ze deze wortel eigenlijk niet kennen (hij schijnt buiten Azië ook echt alleen maar in Nederland vers te koop te zijn) noemt men ze abusievelijk “Lesser Galangal” of “Kleine Galangal”, maar dat is een heel andere plant, namelijk de Alpina Officinarum.

Wat is Laos wortel?

Laos is een plant en nauw verwant aan gember. Het wordt ook wel Thaise gember of galanga genoemd. Je gebruikt deze wortel als specerij, mede dankzij de milde gembersmaak. De smaak neigt ook naar peper en ruikt naar citrus en pijnbomen.

Is djahe hetzelfde als Kentjoer?

Kentjoer, ook wel kencur of kentjur genoemd, is de wortel van de plant Kaempferia Galanga. Het is net als laos een lid van de gemberfamilie en de bruine wortelstokken lijken dan ook veel op verse gember. Men duidt het ook wel eens foutief aan als kleine galanga of lesser galangal.

Is djahe hetzelfde als laos?

Djahe is gedroogde en gemalen gemberwortel en is makkelijk in gebruik. Gemalen gember (of gemberpoeder) heeft een frisse, scherpe smaak en geur. Naast djahe is er ook ketoembar (gemalen koriander), Laos (gemalen galangawortel) en djintan (gemalen komijnzaad).

Related Posts