Wat is Pijnboomschors?

Wat is Pijnboomschors?

Pelckmans Pijnboomschors is een van oorsprong maritieme pijnboomschors uit de streek van de Landes in het zuiden van Frankrijk. Het bedekken van de bodem met pijnboomschors is niet alleen onkruidwerend maar door het langzaam verteren van de schors ontstaat er eveneens een langdurige voedingswerking.

Is boomschors giftig?

Kauwen op boomschors is heel natuurlijk gedrag. Bepaalde soorten schors zijn zeer giftig voor honden. Om er zeker van te zijn dat uw hond geen schors eet is het belangrijk om waakzaam te blijven of aan te leren dat het eten van boomschors of ander (giftig) materiaal niet de bedoeling is.

Wat kost schors?

Overzicht prijzen boomschors per kuub De prijs is afhankelijk van welke soort boomschors u bestelt en of u ze thuis laat leveren. De prijs van boomschors per kuub varieert tussen 118 euro en 160 euro inclusief btw en geleverd bij u thuis.

Lees ook:   Are Canadian exams multiple choice?

Waarom Frans boomschors?

Verschillende soorten benamingen van Frans boomschors Over het algemeen komt Frans boomschors van de Franse pijnboom uit het gebied rondom de Middellandse zee. Ook bekend als pinus maritima. De grotere stukken boomschors zijn langer bestand tegen de invloeden van het weer en zullen daardoor minder snel beschadigen.

Wat kost boomschors per m2?

De prijs van boomschors

Soort boomschors Grootte stukjes (cm) Richtprijs per jaar per m2
Franse boomschors 2 € 1,76
Franse boomschors 4 € 2,20
Sylvesterschors 1,5 € 1,35
Sylvesterschors 3 € 1,69

Hoeveel zakken boomschors per m2?

Bij split en grind wordt er aangeraden om een laagdikte van 5 a 6 cm aan te houden. Bij Frans boomschors moet de laag iets dikker zijn, namelijk 7 a 8 cm. Met een big bag van 550 Liter bedekt u circa 6 – 8 m2. Met een big bag van 950 Liter ofwel een hele kuub/ m3 bedekt u ongeveer 10 a 12 m2.

Welke schors tegen onkruid?

Grove schors (‘maat 20-40’, wat staat voor 20 tot 40 mm dikke stukken) is het meest populair, omwille van het uitzicht, maar fijnere schors (maat 10-20) bedekt de bodem beter, houdt het onkruid langer weg én beschermt je planten beter tegen de droogte.

Related Posts