Wat is verhoorning van de huid?

Wat is verhoorning van de huid?

of keratosis, nieuwvorming van keratine (een eiwitachtige stof met hoog zwavelgehalte). Bij dit proces sterven de cellen af. Vindt plaats aan de binnenzijde van de hoornlaag in de huid, bij vorming van nagels, veren.

Wat is Porokeratose?

Porokeratose is een afwijking waarbij plaques of annulaire laesies ontstaan met een opstaand schilferend randje. Onder de microscoop is dit randje te zien als de cornoid lamella, een uitwaaierende kolom van parakeratotische verhoorning uitgaande van dyskeratotische keratinocyten.

Hoe ziet zonschade eruit?

Hoe ziet zonneschade eruit? Zonneschade (actinische keratosen) ziet er gewoonlijk uit als ruwe plekjes op de huid. De kleur is meestal huidkleurig tot rood of bruin. De grootte kan wisselen van enkele millimeters tot enkele centimeters.

Wat is efudix creme?

Efudix crème bevat fluoro-uracil, dat sneldelende cellen beschadigt en gezonde cellen niet. Deze crème is geschikt voor de plaatselijke behandeling van: – oppervlakkige vormen van huidkanker; – huidafwijkingen waarbij de celdeling versneld is, zoals bij actinische keratose.

Lees ook:   Is this item visible to other users in Sonic Adventure DX?

Wat is Zonbeschadiging?

Zonbeschadiging wordt in medische kringen aangeduid als actinische keratose. Wanneer u zonbeschadiging van de huid heeft, zijn er kleine ruwe plekjes op uw huid ontstaan onder invloed van zonlicht. Deze plekjes zijn echt schade aan huid, vandaar dat ze zonbeschadiging worden genoemd.

Verhoornde huid is een huidaandoening die optreedt wanneer cellen in de huid langzaam uitdrogen en afsterven. De aandoening wordt ook wel actinische keratose genoemd. Dit komt van de Griekse woorden aktis, wat straal betekent, en keratose, wat duidt op verhoorning van de huid.

Waar in de huid bevindt zich Epitheelweefsel?

De huid is opgebouwd uit een tweetal lagen die uit twee verschillende weefsels bestaan. De buitenste laag, de opperhuid of epidermis, bestaat uit een meerlagig epitheel.

Related Posts