Wat kan je doen met gedroogde rozemarijn?

Wat kan je doen met gedroogde rozemarijn?

Gebruik en toepassing van rozemarijn Het smaakt lekker in vleesgerechten (zoals varkens- en lamsvlees), groenten, soepen en salades. Het kruid is ook zeer geschikt bij schelp- en schaaldieren. Het kan goed meegebakken of -gebraden worden zonder dat de smaak verloren gaat. Je komt het ook tegen in stoofschotels.

Welke voeding voor rozemarijn?

Rozemarijn voed je tussen februari en april en dan nog een keer in juli of augustus. Gebruik hiervoor een biologische plantenvoeding zoals de Lavendel & Kruiden Voeding.

Het doet het goed bij stevig vlees – bijvoorbeeld lam van de barbecue, maar ook bij groentegerechten (denk aan aardappel, wortel, knolselderij). Daarnaast combineert het wonderwel met noten als walnoten en amandelen.

Kun je van verse rozemarijn thee maken?

Neem een aantal afgeknipte blaadjes rozemarijn, was deze zorgvuldig en kook ze enkele minuten in water. Zeef de blaadjes eruit en voeg wat honing toe als de thee voldoende is afgekoeld. Voor een nog meer stimulerende thee voeg je sap van een halve citroen toe. Voor een thee na de maaltijd kun je er wat kaneel in doen.

Hoe lang kun je verse rozemarijn bewaren?

Rozemarijn kun je in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Deze stevige kruidensoort blijft zo zeker een week goed. Je kunt de takjes ook drogen.

Hoelang kun je verse rozemarijn bewaren?

Rozemarijn is wat langer houdbaar dan andere kruiden, want de stelen en bladeren zijn wat stugger. Zit het blad nog aan de steel, dan kun je dit kruid 4 dagen in de koelkast bewaren. Zonder steel kunnen de blaadjes maximaal 3 dagen bewaard worden. In de vriezer kan rozemarijn 8 tot 10 maanden bewaard worden.

Wat is een alternatief voor rozemarijn?

Alternatief voor Rozemarijn. Rozemarijn is een kruid dat niet gemakkelijk is te vervangen. Indien je het echt niet in huis hebt, kun je ook tijm of salie gebruiken. Rozemarijn zit ook in Mediterraanse of Provençaalse kruiden. Mocht je dit in huis hebben, kun je dat gebruiken.

Wat is de smaak van rozemarijn?

De smaak van van het kruid rozemarijn is mild, maar snel overheersend. Het is een oud keukenkruid, dat vooral in Italiaanse gerechten goed past. Het smaakt lekker in vleesgerechten (zoals varkens- en lamsvlees), groenten, soepen en salades. Het kruid is ook zeer geschikt bij schelp- en schaaldieren.

Hoe gebruikt men rozemarijn als decoratie?

Men gebruikt de bloemen van rozemarijn wel als decoratie, zowel vers als gesuikerd. Gedistilleerd bloemenwater vormt een kalmerende ooglotion. Wat andere cosmetische doeleinden betreft, gebruikt men de bladeren in eau de cologne, haarconditioner voor donker haar en antiroosshampoo. Rozemarijn bij hotel Riu Tikida Palmeraie in Marrakesh, Marokko.

Related Posts