Wat kost een container van China naar Nederland?

Wat kost een container van China naar Nederland?

Het goede antwoord is: het verschepen van een 40 voet container van Shanghai naar Rotterdam. Door het nijpende tekort aan containers kost dat vandaag de dag een slordige 8.000 euro.

Waarom tekort zeecontainers?

Zeecontainers zijn er ook al te weinig. Aan het begin van de coronacrisis raakte het vervoer van en naar China, waar veel producten en onderdelen voor Europa worden gemaakt, ontregeld. Havens sloten en zeecontainers kwamen op andere plekken terecht dan gebruikelijk. Veel containerschepen werden uit de vaart gehaald.

Waarom containers zo duur?

De prijs van zeecontainers is geëxplodeerd en dat heeft gevolgen voor het winkelaanbod. ,,Uiteindelijk moeten we de hogere transportkosten wel doorberekenen.” Bedrijven in de Rotterdamse haven hebben de grootste moeite om containers te vinden om bestellingen uit Azië hier naartoe te halen. Én het kost ze veel meer.

Waar worden zeecontainers gemaakt?

Nog steeds is er geen écht tekort aan containers. Ze zijn er wel, leggen marktdeskundigen uit, ze bevinden zich alleen op de verkeerde plek. Ze staan stof te vangen in Amerikaanse en Europese havens. Ze zijn nodig in Azië, de fabriek van de wereld, waar de opslagloodsen uitpuilen.

Hoeveel kost een container voor gemengd afval?

Deze afvalcontainer wordt gebruikt voor het afvoeren van de afvalstroom: bouwafval en sloopafval. In de meeste gevallen huren mensen een 6m³ bouwafval container. De gemiddelde containerhuurprijs in Nederland voor een bouw en sloopafval container van 6 kuub ligt rond de 290 euro.

Waarom zeevracht duur?

Het vervoeren van goederen over zee is op dit moment historisch duur. Met als gevolg dat onze meubels, elektronica en andere goederen in prijs zullen stijgen. Oorzaak: een door lockdowns ontregelde zeehandel. “Deze prijsstijging is ongekend”, zegt havengeograaf Bart Kuipers.

Related Posts