Wat moet je doen met een bloedblaar?

Wat moet je doen met een bloedblaar?

Verzorging van uw bloedblaar

  1. Verkoelen: Houd de plek onder koud water of leg er een theedoek met een ijspakking op.
  2. Druk: Door druk te leggen op de bloedblaar neemt de zwelling af.
  3. Verband: Leg minstens iedere dag een schoon verband aan of plak er een schone pleister op.

Waarom bloedblaar?

Een bloedblaar is een diepe drukblaar, ook wel wrijvingsblaar genoemd. De beschadiging van de huid gaat in het geval van een bloedblaar door een bloedvaatje heen. Hierdoor vult het blaasje op je huid zich met wat bloed.

Hoelang duurt het voordat een bloedblaar weggaat?

Zo voorkom je namelijk vervelende infecties. Na het openmaken van een gesloten blaar moet je de huid goed desinfecteren. Plak de blaar daarom goed af met een gaasje, wanneer je deze hebt open laten prikken. Een gesloten blaar geneest meestal vanzelf binnen 7 dagen.

Hoe lang kan een bloedblaar duren?

De meeste blaren verdwijnen na enkele dagen of soms weken wanneer het grote blaren betreffen. Een blaar (bullae) is een holte tussen twee huidlagen die zich vult met vocht. Hoe lang blaren duren is ook afhankelijk van uw mogelijkheid ze te ontzien.

Wat als een bloedblaar knapt?

Dek een gesloten blaar steriel of zo schoon mogelijk af. Maak in verband met infectiegevaar gesloten blaren alleen open, als deze echt hinderlijk is. Wil je de blaar toch doorprikken? Ontsmet de huid dan voor en na het doorprikken met een huidontsmettingsmiddel.

Wat is de oorzaak van een bloedblaar?

Doorgaans ontstaat een bloedblaar echter door een spontane kracht op de aangetaste plek. Een vinger tussen de deur is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van een bloedblaar. Zware objecten die op een hand of voet vallen zijn ook veelvoorkomende oorzaken, zeker wanneer geen bescherming wordt gebruikt.

Wat zijn de oorproblemen bij honden?

Één van de bekendste oogproblemen bij honden is staar. Staar komt vaak voor bij oudere honden en wordt ook wel grauwe staar of cataract genoemd. Hierbij vertroebelt de lens en wordt de hond uiteindelijk helemaal blind. Staar is te herkennen aan een melkachtige glans over de lens, die steeds witter wordt.

Hoe ontstaan bloedblaren in de mond?

Bloedblaren in de mond komen regelmatig voor. Ze kunnen ontstaan door per ongeluk bijten op de wangen of op de tong, maar ook door het eten van hard voedsel zonder goed te kauwen. Bij bloedblaren in de mond is het niet altijd duidelijk hoe ze zijn ontstaan, omdat je het vaak pas later doorhebt.

Related Posts