Wat moet je doen om lichter te worden?

Wat moet je doen om lichter te worden?

Tip 3. Lichtere huid met keukenmiddeltjes

  1. Huid bleken met citroensap. Citroensap staat bekend om het blekende effect.
  2. Huid bleken met een masker. Maak zelf één keer per week een masker om je huid te bleken.
  3. Huid bleken met zoethoutextract. Zoethoutextract bevat glabridin, een natuurlijk bleekmiddel voor de huid.

De vitamine C in citroensap maakt de huid lichter door melanine te verminderen. Melanine is een pigment dat je huid, ogen en haar zijn kleur geeft. Dit is klinisch getest. Melanine in onze huid speelt echter een belangrijke rol bij het beschermen van ons tegen de UV-stralen van de zon.

Wat is blauw licht huid?

Het blauwe licht – ook wel High Energy Visible Light (HEV) genoemd – is te vergelijken met een zonnestraal en is dus ook schadelijk voor je huid. Denk dus aan huidveroudering, pigmentproblemen, fijne lijntjes en rimpeltjes, het wordt allemaal versneld door dat licht.

Waar is blauw licht goed voor?

Blauw licht heeft een bijzonder effect op ons lichaam: het onderdrukt de afscheiding van melatonine, de stof die ons slaperig maakt. Dit hoeft natuurlijk niet slecht zijn; zo kan een blauwe lucht ons ’s ochtends de energie geven om goed aan onze dag te beginnen.

Wat is Fotoveroudering?

Schade aan de huid door langdurige blootstelling en dagelijkse blootstelling aan UV-stralen, fotoveroudering genoemd, is ook verantwoordelijk voor een ongelijkmatige pigmentatie. De huid blootstellen aan vervuiling, wat in steden vaak voorkomt, kan leiden tot de afgifte van huid beschadigende vrije radicalen.

Welke kenmerken heeft Fotoveroudering?

UVB-stralen stimuleren ook een vlekkerige en onregelmatige pigmentproductie die leidt tot donkere vlekken en een vale teint. Wereldwijd worden deze veranderingen in de huid ook wel fotoveroudering genoemd.

Hoe kan je witter worden huidskleur?

Bleaching (of bleken) is een proces waarbij mannen en vrouwen door middel van crèmes, zeep, pillen of bepaalde stoffen in de huid te spuiten een lichtere huidskleur hopen te bekomen. Deze stoffen en crèmes verminderen de melanine in je huid.

Hoe kun je witter worden?

Tips voor witte tanden

  1. Goed poetsen. De nummer 1 tip voor witte tanden is en blijft: goed poetsen!
  2. Stop met roken.
  3. Let op koffie en wijn!
  4. Bezoek tandarts en mondhygiënist regelmatig.
  5. Drink water na iedere maaltijd.
  6. Optisch wittere tanden.
  7. Tanden bleken bij de tandarts.

Related Posts