Wat te doen tegen de Vijgenskeletteermot?

Wat te doen tegen de Vijgenskeletteermot?

Wil je de rupsen bestrijden met een ecologisch middel, dan kan dat met Pyrethro-Pur Spray, op basis van natuurlijk pyrethrum. Gebruik je liever geen bestrijdingsmiddel dan kan je werken met Aaltjes tegen rupsen.

Hoe behandel je een vijgenboom?

Plant een vijgenboom (Ficus carica) het liefste op een wat drogere plek. In de zomer zal dan wel wat water nodig zijn, maar in de winter verdrinkt hij niet, en dat is erg belangrijk. Zorg ook dat de plek goed beschut en warm is, zodat de vruchten goed afrijpen en de vijg in de winter niet het gure weer meemaakt.

Hoeveel vorst kan een vijg hebben?

Strenge winters kunnen een probleem vormen. Niet alle rassen zijn winterhard. Een vijg in pot heeft als voordeel dat deze vorstvrij in de schuur kan overwinteren (niet vergeten af en toe water te geven). De meeste volwassen planten kunnen ongeveer -10 °C vorst verdragen, de vruchten verdragen -5 °C.

Hoe en wanneer een vijgenboom snoeien?

Je kunt de vijgenboom het best snoeien in een periode waarin de boom niet groeit. Een geschikte periode voor de wintersnoei is daarom december tot en met februari. Hoe later je de vijgenboom snoeit, hoe lager de kans is dat je aan het begin van de zomer weer aan de slag moet voor het bijknippen van de boom.

Welke planten passen bij vijgenboom?

Orchideeën.

 • Cactussen.
 • Meer kamerplanten.
 • Kan een vijg als kamerplant?

  De vijgenboom is eigenlijk een ficus. Om precies te zijn de ficus carica. Deze uitgespreide struiksoort doet het fantastisch als kamerplant, maar kan door een steeds zachter klimaat ook buiten goed vertoeven. Sinds de oudheid wordt vijg gekweekt.

  Waar plaats je een vijgenboom?

  Ideaal is om de plant tegen een muur of een schuur te planten. Als je de mogelijkheid hebt, plant de vijgenboom dan tegen een muur aan de zuidzijde. De muur stopt de koude wind die vaak uit het Noord-Westen of Noorden waait. De zon verwarmt de muur en de muur geeft ook nadat de zon onder is nog warmte af.

  Hoe noem je het als veel planten op een akker door rupsen worden aangetast?

  Herkennen van een rupsenplaag Omdat rupsen behoren tot de ‘snelgroeiers’ kunnen ze in een korte tijd heel veel plantaardig voedsel tot zich nemen. Een rupsenplaag herken je doordat er een stuk van bladeren ‘afgeknabbeld’ is of (delen van) planten zelfs helemaal kaal worden.

  Hoeveel water geven aan vijgenboom?

  Vijgen zijn dol op water, in de zomermaanden is dagelijks beregenen een lust voor de vijg. Het is bovendien goed waarneembaar wanneer de vijg dorst heeft, de bladeren gaan dan slap hangen. De vijg herstelt zich snel wanneer deze voldoende water krijgt.

  Lees ook:   What happened to Sonic 06?

  Wat voor grond vijgenboom?

  Vijgen houden van een neutrale grond (met een pH van 6,5 tot 7,0). Ze is bij uitstek geschikt voor de teelt in pot: de Noord-Europese grondsoort en weersomstandigheden zorgen voor een flinke groei van de vijgenboom maar een vaak tegenvallende oogst.

  Kan je een vijgenboom klein houden?

  Een vijg is na twee jaar zo’n 70cm hoog en groeit vrij hard. Wil je hem klein houden en wil je veel vruchten, zet hem dan vooral in een kleine pot en snoei hem goed. Het voordeel is dan ook nog eens dat je vijgenboom extra veel vijgenvruchten gaat aanmaken.

  Hoe verzorg je een vijgenboom?

  Kan een vijgenboom in de schaduw?

  Ze staan graag op een plekje in de zon of lichte schaduw. Ze kunnen bij nachtvorst in april-mei schade wel oplopen. Uit voorzorg is het dus verstandig om de plant in de koudere dagen te beschermen tegen vorst. Vijgenbomen zijn in de jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren.

  Hoe krijg ik vijgen aan de boom?

  De meeste vijgenrassen zijn zelfbestuivers. Er dus geen bestuiving van een andere vijg nodig om vruchten aan de boom te krijgen. Er bestaan uitzonderingen, dus let daarop als je een vijg koopt. De rijpe vijgen die de vijgenplant vanaf het tweede jaar produceert zijn talrijk heerlijk.

  Wat kun je doen tegen een rupsenplaag?

  Rupsen hebben een hekel aan de sterke geur van bieslook en salie. Zet deze planten daarom rondom je andere planten. Daarnaast is het verstandig om jonge planten te beschermen met een net of vliesdoek, zo voorkom je dat vlinders hun eitjes kunnen leggen. En met het leggen van eitjes begint uiteraard de rupsenplaag.

  Lees ook:   Are Jiraiya and Sakumo related?

  Hoe Plant je vijgen in pot?

  Koop een vijg in pot (ze zijn wortelecht, niet geënt) en plant ze uit bij niet vriezend weer, het liefst in het voorjaar (tussen eind maart en eind mei, wanneer de grond wat minder koud wordt). Vijgen zijn ook heel makkelijk zelf te stekken, of beter nog; af te leggen.

  Wanneer Plant je vijgen in het voorjaar?

  Plant een kleine jonge vijgenboom alleen in het voorjaar. Dan hebben ze het hele seizoen om goed wortel te schieten zodat ze klaar zijn voor de eerste winter. Een vijg heeft een hekel aan natte voeten. De plant moet echt niet te nat staan. Een manier om te zorgen dat de plant zeker niet te nat staat, is om hem iets hoger (op een bultje) te planten.

  Hoe Plant je vijgenboom tegen een muur?

  Ideaal is om de plant tegen een muur of een schuur te planten. Als je de mogelijkheid hebt, plant de vijgenboom dan tegen een muur aan de zuidzijde. De muur stopt de koude wind die vaak uit het Noord-Westen of Noorden waait. De zon verwarmt de muur en de muur geeft ook nadat de zon onder is nog warmte af. De vruchten worden nu snel rijp.

  Related Posts