Wat voel je als je elleboog gebroken is?
De voornaamste kenmerken van een gebroken elleboog zijn: Pijn ter hoogte van de elleboog, die minder wordt als u uw arm ondersteunt. Bewegingen in de elleboog sterk beperkt (mede door de pijn). Zwelling en/of kraken ter hoogte van de elleboog.
Kun je je elleboog kneuzen?
Een kneuzing (contusie) van de elleboog wordt meestal veroorzaakt door stomp geweld op de huid, onderhuids bindweefsel, spierweefsel, botten en gewrichten. Bij contactsporten zoals rugby of vechtsporten ontstaan vaak kneuzingen. Hard vallen op de elleboog in en om het huis kan ook al een kneuzing opleveren.
Hoe lang duurt een zwaar gekneusde elleboog?
Meestal gaat een elleboogkneuzing na een paar dagen tot drie weken vanzelf over. Na een aantal dagen kan er geleidelijk meer bewogen worden. Dit stimuleert het herstel. Is er mogelijk sprake van een botbreuk, is er forse zwelling of blijft de pijn hevig ondanks rust, neem dan contact op met je huisarts.
Kan je elleboog gebroken?
Een gebroken elleboog is een botbreuk, die zich voordoet op het midden van de arm, in het gebied van het ellebooggewricht. De voornaamste oorzaak is trauma, zoals vallen op de elleboog of vallen op een uitgestrekte hand. Een gebroken elleboog kan iedereen overkomen.
Wat zijn de symptomen van een gekneusde arm?
Hoe herken je een kneuzing?
- Pijn. De kneuzing zelf en de plek eromheen zijn pijnlijk. De pijn wordt erger als je op de kneuzing drukt of beweegt.
- Zwelling, warm en/of rood. Rondom de kneuzing kan een zwelling ontstaan.
- Bloeduitstorting. Op en rondom de kneuzing zie je bloeduitstortingen.
Over het algemeen is het te pijnlijk om de arm te bewegen. Strakheid, stijfheid of kramp in de arm. Zwelling, kloppen, roodheid of gevoelloosheid in het gebied. Een knarsend of vastlopend gevoel in de elleboog.