Wat voor cultuur is er in Spanje?

Wat voor cultuur is er in Spanje?

Met de Spaanse cultuur bedoelen we de taal, de geloofsovertuiging en de Spaanse geschiedenis. Maar natuurlijk worden hier ook de gebruiken mee bedoeld zoals de vele feestdagen en fiësta´s, het houden van een siësta en een hoog aanzien voor de familie. Het Spaanse eten kan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje!

Wat is een gewoonte in Spanje?

Spanjaarden zijn erg beleefd. Zo spreken ze ouderen en personen met een hoge positie aan met een beleefdheidsvorm en ook zijn ze minder direct als dat bijvoorbeeld Nederlanders zijn. Ook een praatje maken met iemand die je niet kent en mensen op straat helpen zijn hier helemaal normaal.

Wat is het verschil tussen Nederland en Spanje?

Het maakt niet uit wat. maar Spanjaarden nemen graag de tijd om iets te gaan doen. Verwacht daarom ook niet als je met iemand afspreekt om 20:00 uur dat diegene er ook om 20:00 uur echt is. Waar Nederlanders vaak 5 of 10 minuten te vroeg zijn omdat ze op tijd willen zijn, zijn Spanjaarden liever 10 minuten te laat.

Wat is typisch in Spanje?

Het landschap van Spanje bestaat voornamelijk uit plateaus, zoals de Spaanse Hoogvlakte, en bergketens zoals de Pyreneeën en de Sierra Nevada. De belangrijkste rivieren van het land zijn de Taag, de Ebro, de Duero, de Guadiana en de Guadalquivir.

Wat doen ze veel in Spanje?

Spanje is een van de meest geliefde toeristische bestemmingen binnen Europa voor een groot deel van de bevolking van de Europese Unie en dat is natuurlijk niet voor niets. Spanje heeft stranden, zon, bergen, natuur, cultuur, gastronomie en vriendelijke mensen die van het leven genieten.

Wat denken Spanjaarden over Nederlanders?

De Spanjaarden over ons: ‘Uit het land van Cruijff’ In het populaire Spanje zijn Nederlanders nooit ongewenste gasten geweest. Ze vallen minder op tussen de roeptoeters uit andere Europese landen. Op Mallorca is de bevolking bijvoorbeeld blij dat Nederlanders zich rustiger houden dan de Britten.

Je denkt al snel aan de flamenco bij Spanje maar ook de wereldberoemde schilders Picasso en Dalí en de bekende architect Antoni Gaudí komen uit Spanje. De oude steden, het grote aanbod aan musea en de vele iconen van de Spaanse cultuur maken het land interessant en verrijken je kennis.

Related Posts