Wat voor straf krijg je voor brandstichting?

Wat voor straf krijg je voor brandstichting?

De opzettelijke brandstichting wordt bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of een geldboete van de vijfde categorie. Als er levensgevaar voor derden dreigt kan de straf oplopen tot wel vijftien jaar celstraf.

Wat valt onder brandstichting?

opzettelijk vernielen van allerlei zaken door middel van een brand.

Wat zijn de gevolgen van brandstichting?

Als het goed dat in brand staat van uzelf is, en u bent de verdachte en hebt deze brand opzettelijk gesticht, kan u worden gestraft met een gevangenisstraf van een jaar tot vijf jaar en een geldboete van 200 euro tot 1000 euro*.

Hoe lang voor brandstichting?

De maximale hoogte van de straf die staat op brandstichting verschilt per soort. Voor opzettelijke brandstichting geldt een maximale straf van 12 jaar gevangenisstraf. Als iemand in levensgevaar is gebracht is de straf 15 jaar. Bij een dodelijk slachtoffer kan een levenslange gevangenisstraf worden opgelegd.

Is brandstichting strafbaar artikel?

De brandstichting door schuld wordt geregeld in artikel 158 Wetboek van Strafrecht. Hierbij is de brand niet opzettelijk gesticht, maar is de brand wel aan de schuld van de verdachte te wijten.

Wat krijg je vergoed na brand?

Bij brand vergoedt de opstalverzekering de herbouw van je afgebrande koopwoning. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan je interieur en andere spullen.

Wat houd Middelbrand in?

Normaal gesproken wordt eerst opgeschaald volgens het volgende model: Kleine brand (één tankautospuit) Middelbrand (tweede tankautospuit en officier van dienst) Grote brand (derde tankautospuit en een commandohaakarmbak, eventueel een verbindings- en commandovoertuig)

Welke verzekering bij brand?

Een inboedelverzekering en opstalverzekering zijn onmisbaar, zéker als het gaat om brand. Een opstalverzekering vergoedt de herbouw van je afgebrande koopwoning. Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan je interieur en andere spullen.

Wat is Culpoze brandstichting?

Brand door schuld: gevaar bij onvoorzichtigheid Artikel 158 WvSr behandelt de culpose vorm van brandstichting. De brand is dan aan iemands schuld (culpa) te wijten. Er dient concreet gevaar uit de brand te (zijn) ontstaan, wil sprake zijn van dit delict.

Related Posts