Wat voor type dak heb ik?

Wat voor type dak heb ik?

Dit soort dak kan je ook met leien bekleden, hier heb je keuze tussen kunst- of natuurleien. Bovendien bestaan er metalen dakpanplaten….Mogelijke dakbedekkingen.

Dakbedekking Prijs/m² Levensduur
Kunstleien €65 – €75 30 jaar
Natuurleien €110 – €120 90 jaar
Rieten dak €70 – €95 35 jaar
Zinken dak ± €70 125 jaar

Wat is het beste dak?

Wanneer je een dakbedekking zoekt met een lange levensduur, dan is een rieten dak een goede keuze. Rieten dakbedekking heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. Een rieten dak is wel duurder dan andere vormen van dakbekking. Per vierkante meter aan rieten dak betaal je gemiddeld 100 euro.

Is plat dak goedkoper dan zadeldak?

Wat de materiaalkosten en werkuren betreft is een zadeldak doorgaans inderdaad duurder dan een plat dak. Wat het precieze prijsverschil is hangt af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van het dak, de gekozen dakbedekking en de houtsoort voor het gebinte, de kepers en de gordingen.

Hoe heten de onderdelen van een dak?

Bouwkundige termen bij een “oud huis” (klik voor groter; tekening Bart Glück):

1 blokkeel kruisvenster
2 boezem kruisverband
3 bolkozijn latei
4 daklijst lijstgevel
5 daktegel middendorpel

Hoe heten de balken van een dak?

Een gording is een houten balk of ligger aangebracht in de lengterichting van kap of dak, de twee korte zijden zijn evenwijdig aan het te dragen dakvlak. Gordingen dienen voor het dragen van de dakhuid, bestaande uit dakbeschot met de dakbedekking en verdere belastingen zoals wind en sneeuw.

Related Posts