Wat wordt verstaan onder bruingoed?

Wat wordt verstaan onder bruingoed?

Bruingoed is een term die wordt gebruikt om geluids- en beeldelektronica aan te duiden. Het woord is ontstaan als tegenhanger van de term witgoed voor huishoudelijke apparaten. Het woord dateert nog uit de tijd dat radio’s en televisietoestellen door de houten kast per definitie bruin van kleur waren.

Waarom heet het witgoed?

Alle apparaten die onder witgoed vallen zijn afhankelijk van elektriciteit. De meeste huishoudelijke apparaten waren vroeger wit, vandaar dat de naam witgoed in het leven geroepen is. Tegenwoordig kun je al deze apparaten vaak ook in een andere kleur kopen.

Wat valt er allemaal onder witgoed?

Witgoed is een term die wordt gebruikt om elektrische klein- en groothuishoudelijke apparatuur aan te duiden.

Wat wordt bedoeld met witgoed?

Je hebt gezocht op het woord: witgoed. wit·goed (het; o) 1wit wasgoed2meestal witte apparatuur als koelkasten, wasmachines enz.

Wat valt er onder bruin en witgoed?

Bruingoed—klein huishoudelijke apparatuur en klein witgoed: Klein witgoed (microgolfovens, dampkappen, verplaatsbare verwarmingsapparaten, kleine elektrische ovens). Gemengd bruingoed—beeldbuishoudend en niet beeldbuishoudend (kleine huishoudelijke apparaten en witgoed).

Wat zijn witgoed huishoudtoestellen?

Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines. Deze apparatuur wordt gebruikt voor het huishouden. Daarom wordt witgoed ook wel huishoudelijke apparatuur genoemd.

Is printer witgoed?

Bruingoed—klein huishoudelijke apparatuur en klein witgoed: Niet-beeldbuishoudend bruingoed (radio’s, versterkers, stereo-installaties, cassettes, platenspelers, video’s, camera’s, computers, telefoon-en faxtoestellen, kopieermachines, printers, mobilofoons, luidsprekers).

Wat is witgoed afval?

Witgoed wordt als verzamelnaam gebruikt voor een grote diversiteit aan huishoudelijke apparaten. Apparaten die onder witgoed vallen zijn allemaal afhankelijk van elektriciteit. Voorbeelden van witgoedapparatuur zijn koelkasten, wasmachines, diepvriezers, afwasmachines en droogmachines.

Is een lamp witgoed?

Voor energiezuinige lampen (spaarlampen) en kleine huishoudelijke apparaten (klein witgoed) hoeft u geen verwijderingsbijdrage te betalen. De zichtbare verwijderingsbijdrage is gestopt per 14 februari 2011. De verwijderingsbijdrage is bestemd om hergebruik (recycling) van afgedankte producten te financieren.

Wat is bruingoed en witgoed?

Bruingoed—klein huishoudelijke apparatuur en klein witgoed: Klein huishoudelijke apparatuur (waterkokers, frietketels, broodroosters, mixers, tuinapparatuur, stofzuigers, naaimachines, strijkijzers, haardrogers, scheerapparaten.

Related Posts