Wat zijn de meest aantrekkelijke steden om in te wonen?

Wat zijn de meest aantrekkelijke steden om in te wonen?

De 10 beste steden van Nederland om in te wonen

 • 1: Amsterdam. Onze hoofdstad heeft net als de vorige editie de eerste plek in de ranking van beste steden op zijn naam geschreven.
 • 2: Utrecht. Ook de tweede plaats gaat naar dezelfde stad als drie jaar geleden: Utrecht.
 • 3: Delft.
 • 4: Amersfoort.
 • 5: Zwolle.
 • Best of the rest.

Wat is de beste stad in Nederland om te wonen?

De winnaar De nummer 1 is niet zo’n grote verrassing, dit werd net als in voorgaande onderzoeken onze hoofdstad Amsterdam. Deze koppositie hebben ze in 020 vooral te danken aan de economische groei en het groot aantal voorzieningen zoals winkels, restaurants en scholen.

Waar is de beste plek om te wonen?

Er zijn een aantal grote onderzoeken over waar mensen het fijnste wonen. Vaak gaat het dan om aspecten als veiligheid, bereikbaarheid, afstand tot winkels en omgeving. Elsevier doet jaarlijks een onderzoek naar waar het goed wonen is. Daaruit komt in 2019 gemeente Haarlem als meest geliefde gemeente naar voren.

Waar willen Nederlanders wonen?

28% van de respondenten geeft aan in een dorp te willen wonen. Ook wonen mensen liever in kleine steden (24%) en in middelgrote steden (23%) dan in de grote stad. Deze regionale woonvoorkeur blijkt uit het woontevredenheidsonderzoek dat we hebben laten uitvoeren door DirectResearch in oktober 2018.

Wat zijn de mooiste steden van Nederland?

De 12 mooiste steden in Nederland voor een weekendje weg (+ hotels!)

 • Dordrecht.
 • Amsterdam.
 • Zwolle.
 • Groningen.
 • Maastricht.
 • Delft.
 • Den Bosch.
 • Leiden.

Waar wonen rond Amsterdam?

Samen met Abcoude (€ 2.933) en Haarlem (€ 2.782) zijn dit de duurste woongemeenten rond Amsterdam. Plaatsen als Naarden, Muiderberg of Loenen aan de Vecht volgen op de voet. En als je door deze dorpen rijdt voelt dat logisch: sfeervolle dorpen, vlakbij de stad waar veel mensen vaak al vrienden hebben wonen.

Waar wonen Nederlanders het liefst?

Amsterdam is de beste stad van Nederland om te wonen, gevolgd door Utrecht en Delft. Dat zegt vastgoedadviseur JLL, die vandaag een ranglijst van grote Nederlandse gemeenten heeft uitgebracht. Nederland telt 355 gemeenten. De ranglijst van JLL bevat alleen de 84 grootste gemeenten, met elk meer dan 50.000 inwoners.

Amsterdam blijft de aantrekkelijkste woonstad, Utrecht en Amstelveen volgen. Amsterdam blijft de aantrekkelijkste stad om in te wonen, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten, die jaarlijks wordt gepubliceerd door onderzoeksbureau Atlas Research.

Waar woon je het fijnst?

De winnaar. De beste gemeente van Nederland blijkt Haarlem te zijn! Volgens de gemiddelde Nederlander is dit de ideale plek om te wonen omdat alle basisvoorzieningen ruim aanwezig zijn. Er zijn genoeg supermarkten, scholen, winkels en horecagelegenheden.

Wat is de beste stad in Nederland?

1. Amsterdam. Op nummer één van de leukste Nederlandse steden prijkt uiteraard Amsterdam, de hoofdstad van Nederland en een stad bomvol bezienswaardigheden. Je vindt er de beste musea van het land, de langste winkelstraten, bijzondere culinaire initiatieven en tal van culturele podia.

Hiervoor is onder andere gekeken naar de bereikbaarheid van de gemeente, veiligheid, de nabijheid van natuurgebieden en het culturele aanbod. Ook dit jaar blijkt Amsterdam de meest aantrekkelijke plaats om te wonen, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. Op de laatste plek staat Emmen.

Welke stad is leuk met tieners?

Wij hebben de 4 Nederlandse steden die leuk zijn voor jongeren voor je op een rijtje gezet:

 1. Amsterdam. Als je van stedentrips houdt, dan moet Amsterdam een van de eerste steden zijn die bovenaan het lijstje pronkt.
 2. Groningen. De trots van het Hoge Noorden mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.
 3. Utrecht.
 4. Den Haag.

Wat zijn leuke plaatsen in Nederland?

De 20 mooiste plekken in Nederland

 1. Nationaal Park Veluwezoom, Gelderland. Wandelen in een bloeiende heide – Veluwezoom Park.
 2. Bollenstreek, Noord-Holland.
 3. Marken, Noord-Holland.
 4. Nationaal Park Duinen van Texel, Texel.
 5. Delft, Zuid-Holland.
 6. Giethoorn, Overijssel.
 7. Bourtange, Groningen.
 8. Van Gogh-Roosegaarde Fietspad, Eindhoven.

Wat is de beste stad van Nederland?

1: Amsterdam Onze hoofdstad heeft net als de vorige editie de eerste plek in de ranking van beste steden op zijn naam geschreven.

Wat is een leuke stad om te wonen?

Op de zesde plek in de lijst met aantrekkelijkste woonsteden staat Almere, dat het moet hebben van zijn relatief goedkope vastgoedobjecten en zijn ligging (nabij Amsterdam en Utrecht). Haarlemmermeer – de gemeente waar luchthaven Schiphol huist – staat zevende, gevolgd door Arnhem, de hoofdstad van Gelderland.

Waar woon je het fijnst in Nederland?

Wat is een leuke citytrip?

De 30 leukste stedentrips

 1. Toparchitectuur: Valencia (Spanje)
 2. Hipstercafés: Kopenhagen (Denemarken)
 3. Winkelgenot: Londen (Groot-Brittannië)
 4. Energiebommetje: New York (Verenigde Staten)
 5. Hollandse favoriet: Antwerpen.
 6. Tramvertier: Lissabon (Portugal)
 7. Geschiedenisboek: Praag (Tsjechië)
 8. Oost én West: Berlijn (Duitsland)

Related Posts