Wat zijn kleine apparaten?

Wat zijn kleine apparaten?

Kleine apparaten Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten, IT apparaten, gereedschappen, etc.

Hoe wordt Recupel gefinancierd?

Voor alle professionele elektrische en elektronische apparaten geldt een administratieve bijdrage bij het op de markt brengen door de producent of invoerder. Die bijdrage dekt de kosten die Recupel heeft voor de administratie en verslaggeving, maar niet voor de inzameling en verwerking.

Wie betaalt Recupel?

De invoerders en producenten, aangesloten bij Recupel, betalen een Recupel-bijdrage ter financiering van de activiteiten van Recupel. In de meeste gevallen moeten zij deze Recupel-bijdrage doorrekenen aan hun klanten, waardoor de invoerders en producenten uiteindelijk niet de kost van de Recupel-bijdrage zelf dragen.

Wat is wit en bruin goed?

Bruingoed is een term die wordt gebruikt om geluids- en beeldelektronica aan te duiden. Het woord is ontstaan als tegenhanger van de term witgoed voor huishoudelijke apparaten. Het woord dateert nog uit de tijd dat radio’s en televisietoestellen door de houten kast per definitie bruin van kleur waren.

Waar breng ik mijn oude tv naartoe?

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunt u op diverse punten inleveren: in de winkel of bij de online service waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt. in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt. bij de milieustraat van uw gemeente kunt u apparaten inleveren.

Wat is Bebat bijdrage?

Als deelnemer bij Bebat betaal je jaarlijks een forfaitaire bijdrage van € 60 (excl. btw) aan Bebat. Daarnaast betaal je een milieubijdrage of een administratieve bijdrage per op de markt gebrachte draagbare, industriële of automotive batterij of accu.

Wie moet Recupel aanrekenen?

Zoals u weet, moet er bij de verkoop van de meeste elektrische toestellen een recyclagebijdrage worden aangerekend, de zgn. Recupel-bijdrage, die varieert van € 1 tot € 20. De klant betaalt die bijdrage aan u en u betaalt ze aan uw leverancier.

Waarom betaal je Recupel?

Waarom moet ik een Recupel-bijdrage betalen als ik een elektro-apparaat op de markt breng? Als producent of invoerder betaal je een Recupel-bijdrage. De Recupel-bijdrage is het bedrag dat toegevoegd wordt aan de prijs van een nieuw elektrisch of elektronisch apparaat. Dat is bij wet verplicht.

Related Posts