Wat zijn mijn minpunten?

Wat zijn mijn minpunten?

Slechte eigenschappen

 • Ik ben niet snel tevreden.
 • Ik ben direct.
 • Ik kan ongeduldig zijn.
 • Ik kan chaotisch zijn / overkomen.
 • Ik kan moeilijk nee zeggen.
 • Ik ben soms té zorgvuldig.
 • Ik kan me soms moeilijk concentreren.
 • Ik kan gesloten overkomen / ben gesloten.

Wat zijn mijn sterke punten?

Bij het benoemen van je sterke punten is het verstandig om te kijken naar welke eigenschappen er worden gevraagd in de vacaturetekst, deze zijn namelijk relevant voor de positie waarop je solliciteert. Bekijk eventueel ook vergelijkbare vacatureteksten en kijk welke eigenschappen er terug komen.

Je slechte eigenschappen zijn bijvoorbeeld dat je ongeduldig en chaotisch bent of moeilijk nee kan zeggen. Maar bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Deze eigenschappen tonen ook aan dat je gedreven bent en een hart voor de zaak hebt.

Hoe maak je slechte eigenschappen juist positief?

Een aantal goede en slechte eigenschappen voor jou op een rijtje. Daar komen ze!…Goede en slechte eigenschappen.

Positieve eigenschappen Negatieve eigenschappen
Assertief Geen keuzes kunnen maken
Overtuigingskracht Opdringerig
Delegeren Alles zelf willen doen
Zorgzaam Overbezorgd

Wat zijn goede slechte eigenschappen?

Het unieke setje eigenschappen dat je bij je draagt, zorgt ervoor dat jij bent wie je bent. Ze worden bepaald door je genen en je omgeving. Goede eigenschappen noemen je ook wel persoonlijke kwaliteiten of talenten. Slechte eigenschappen heten eerder een eigenaardigheid, neiging, merkwaardigheid of een karaktertrekje.

Waar ben ik niet goed in sollicitatiegesprek?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je je slechte eigenschappen in een sollicitatie bespreekt: TIP 1 Wees eerlijk. Als je liegt, val je waarschijnlijk al snel door de mand. Noem in een sollicitatiegesprek dus geen slechte eigenschappen die niet waar zijn.

Wat zijn je drie zwakste punten?

Zwakke punten:

 • Onzekerheid.
 • Afwachtend.
 • Alles zelf willen doen.
 • Altijd het laatste woord willen hebben.
 • Impulsiviteit.
 • Kritisch.
 • Chaotisch.
 • Te veel hooi op de vork nemen.

Wat zijn je verbeterpunten?

Het is daarom als werknemer zaak om voortdurend oog te hebben voor verbeterpunten. Punten waarop je jezelf verder kan ontwikkelen en waar werkgevers belang aan hechten….Wat zijn belangrijke verbeterpunten?

 1. Tijdmanagement.
 2. Leiderschap.
 3. Ambitie.
 4. Interpersoonlijke communicatie.
 5. Samenwerken.
 6. Concrete vakkennis.
 7. Flexibiliteit.

Wat zijn mijn sterke en zwakke punten voorbeelden?

Alle zaken waar je goed in bent of die je helpen om het beter te doen in het leven zijn jouw sterke punten en dingen die verbetering nodig hebben of je beperken om jouw beste zelf te zijn worden beschouwd als zwakke punten.

Wat zijn je zwakke punten antwoorden?

Een antwoord op de vraag “Wat zijn jouw zwakke punten?”

 1. Wat je ook doet, zorg dat je een antwoord klaar hebt.
 2. Kies welke slechte eigenschappen je noemt en welke niet.
 3. Probeer niet om een sterk punt te presenteren als een zwak punt.
 4. Formuleer een negatieve eigenschap als een punt waar je aan werkt.

Wat kunnen je ontwikkelpunten zijn?

Ontwikkelingspunten zijn eigenlijk eigenschappen die wij nog niet compleet beheersen, je kunt je op deze punten nog verder ontwikkelen. Een synoniem hiervoor is bijvoorbeeld, een verbeterpunt.

Wat zijn je sterke en zwakke punten sollicitatie?

Mijn sterke punten
Ik kan goed met anderen omgaan. Ik ben een harde werker.
Ik vind altijd wel een oplossing voor een probleem. Men kan altijd op mij rekenen.
Ik vraag uitleg als ik iets niet begrijp. Ik sta open voor veranderingen.
Ik werk ordelijk en met zorg. Ik ken mijn grenzen en durf ‘nee’ te zeggen.

Wat zijn voorbeelden van zwakke punten?

Related Posts