Inhoudsopgave
Wat zit er in het leerlingdossier?
Het leerlingdossier kan de volgende gegevens over een leerling bevatten:
- gegevens over in- en uitschrijving;
- gegevens over afwezigheid;
- adresgegevens;
- gegevens die nodig zijn om te berekenen hoeveel geld de school krijgt;
- het onderwijskundig rapport;
In een leerlingdossier worden gegevens over een leerling bewaard. Het leerlingdossier bestaat meestal uit twee componenten: de leerling-administratie en een inhoudelijk gedeelte, gericht op onderwijskundige aspecten en begeleidingsaspecten.
Wat is een Informatietool?
Download ‘Informatietool Nationaal Programma Onderwijs – primair en voortgezet onderwijs’ Deze informatietool toont per school het bedrag per leerling en de bijdrage voor leerlingen met risico op onderwijsachterstand (maar niet de middelen voor nieuwkomers en samenwerkingsverbanden).
Wat staat er in een leerlingvolgsysteem?
Leerlingvolgsysteem (LVS) Dit wordt ook wel leerling- en onderwijsvolgsysteem (LOVS) genoemd. Hiermee houdt de school vorderingen en resultaten bij. Niet alleen van uw kind, maar ook van de groep van uw kind en van de school. Dit gebeurt in ieder geval voor Nederlandse taal en rekenen-wiskunde.
Hoelang mag een school mijn gegevens bewaren?
Langer bewaren Als basisschool moet u het onderwijskundig rapport 5 jaar bewaren. In het lager en voortgezet onderwijs geldt dat u gegevens over verzuim en afwezigheid en in- en uitschrijving 5 jaar moet bewaren nadat de leerling is uitgeschreven.
Hoe gingen mensen vroeger naar school?
Meisjes gingen naar de huishoud- en industrieschool. Jongens bezochten de ambachts-, landbouw- of handelsschool. In veel dorpen kwamen eigen middelbare scholen, zodat leerlingen in hun eigen dorp een opleiding konden volgen. Vaak kozen ze de school die paste bij het beroep van hun ouders.
Hoe oud ben je als je in de derde zit?
derde klas: 8-9 jaar (groep 5) vierde klas: 9-10 jaar (groep 6) vijfde klas: 10-11 jaar (groep 7) zesde klas: 11-12 jaar (groep 8)
Hoe krijg je niet de beurt in de klas?
Nog een paar tips
- Schaf het vinger opsteken af;
- Weerhoud je van (meteen) zeggen of een antwoord goed of fout is;
- Maak gebruik van de verschillende antwoorden die leerlingen geven;
- Laat de hersens kraken door niet alleen naar goed of fout te vragen, maar ook naar het waarom ervan.
Wat staat er in een Schooldossier?
Een basisschool of middelbare school mag verschillende gegevens over een leerling bewaren. Dat doet de school in een leerlingdossier. Dit dossier bestaat voor een deel uit administratieve gegevens. Verder zit er in het leerlingdossier informatie die nodig is om de leerling onderwijs en begeleiding te geven.
Welke vakken waren er vroeger?
In de loop van de tijd leerden de kinderen wel steeds meer. Er kwamen steeds meer vakken bij. Zoals rekenen en schrijven, maar ook zingen, sterrenkunde, aardrijkskunde en geschiedenis. Er kwamen echte schoolboeken en het onderwijs werd daardoor steeds beter en ook leuker.