Welk dier speelde een belangrijke rol in de Minoische beschaving?

Welk dier speelde een belangrijke rol in de Minoïsche beschaving?

Chr., waarbij zij in de laatste periode onderworpen was aan de Myceners. Volgens de mythe was koning Minos een vroege heerser over Kreta en bevond de Minotaurus zich in het labyrint onder zijn paleis in Knossos.

Waar is de Minoïsche cultuur naar vernoemd?

Het Minoïsche Rijk was erg welvarend en dreef veel handel in het Egeïsche gebied. De archeoloog Arthur John Evans heeft de Minoïsche beschaving ontdekt op Kreta. Hij noemde deze beschaving naar de legendarische koning Minos. Hij heeft de ruïnes van de Minoïsche paleizen opgegraven, zoals Knossos.

Waarom was de stier belangrijk voor de inwoners van Kreta?

Poseidon had namelijk als straf voor Minos ervoor gezorgd dat Pasiphaë verliefd was geworden op de stier. Zij liet daarom door Daidalos een levensechte holle koe maken, waarin zij zelf zich liet opsluiten. Zo had zij gemeenschap met de stier, werd ze zwanger van hem en baarde ze de Minotauros.

Waarom gebruikt men een stier als symbool voor de Kretenzische beschaving?

Het dier was in Kreta, net zoals in Egypte en Mesopotamië, bij uitstek het symbool van mannelijke kracht en vruchtbaarheid, beide niet zonder woeste trekjes. In Kreta had de stier zelfs alles te maken met de ontstaansgeschiedenis van de Minoïsche beschaving.

Waar ligt de archeologische plaats Knossos?

Knossos (Grieks: Κνω(σ)σός, Knōs(s)ós) is een plaats op het eiland Kreta. Opgravingen hebben bijgedragen aan de kennis over de Minoïsche beschaving.

Wat zijn de aardbevingen in Nederland?

In Nederland komen er twee verschillende soorten aardbevingen voor. In het zuiden van Nederland zijn dit natuurlijke bevingen en in het noorden van Nederland komen er aardbevingen voor als gevolg van gaswinning. Dit noemen ze ook wel geïnduceerde aardbevingen.

Wat is een aardbeving?

Dit zijn dan ook aardbevingen met vaak erge gevolgen, zoals schade aan gebouwen of doden. Er kan schade ontstaan aan gebouwen en andere infrastructuur. Dit kost erg veel geld. Dit is natuurlijk erg vervelend. Vooral ook omdat niemand verantwoordelijk is voor de schade. Hiernaast is het ook erg vervelend voor de mensen waarvan de gebouwen zijn.

Wat is de schade van een aardbeving?

De schade van een aardbeving is niet overal het zelfde. Er zijn namelijk bepaalde factoren die de schade beïnvloeden. Enkele factoren die invloed hebben op de schade zijn: Diepte van de beving, soort ondergrond, aantal huizen en mensen in het gebied, kwaliteit van de huizen.

Wanneer treden aardbevingen op?

Aardbevingen treden op wanneer het gesteente ondergronds aan een spanning wordt blootgesteld die het niet kan verdragen. Het gevolg is dat het gesteente scheurt, waardoor de opgehoopte druk vanuit het breukpunt wegvloeit en aardbevingen ontstaan. 2.

Related Posts