Welk jaartal speelt Harry Potter zich af?

Welk jaartal speelt Harry Potter zich af?

Harry Potter (boekenreeks)

Harry Potter
Jaren actief 1997-2007
Eerste publicatie 26 juni 1997
Laatste publicatie 21 juli 2007
Lijst

Waar speelde Harry Potter zich af?

De filmlocaties van Harry Potter liggen verspreid door heel Engeland, van het Glenfinnan viaduct in Schotland tot historische gebouwen in Oxford, Gloucestershire en vooral Londen. Tijdens een stedentrip in Londen kun je ook een bezoek brengen aan de filmstudio’s waar Harry Potter is opgenomen.

Wat is het dikste boek van Harry Potter?

70. De Orde van de Feniks is het dikste boek, maar de een na kortste film. 71. In de aftiteling van de film Harry Potter en de Vuurbeker staat dat er geen draken hebben geleden bij het maken van de film.

Welk deel is Harry Potter en de Steen der Wijzen?

Harry Potter en de steen der wijzen (deel 1), J.K. Rowling | 9789076174105 | Boek – bruna.nl.

Waar staat het Hogwarts kasteel?

Alnwick Castle is een kasteel in Alnwick, Northumberland, Engeland.

Waar is de Wegisweg opgenomen van Harry Potter?

Wegisweg
Plaats uit Harry Potter
Ingang van de Wegisweg, Universal Studios Florida
Functie winkelstraat
Locatie Londen

Wat is het vierde deel van Harry Potter?

Harry Potter en de Vuurbeker (Engels: Harry Potter and the Goblet of Fire) is het vierde deel in de Harry Potter-serie geschreven door J.K. Rowling. De Nederlandse vertaling is van Wiebe Buddingh’ en is uitgegeven door uitgeverij De Harmonie / Standaard Antwerpen in het jaar 2000.

Wanneer was Harry Potter geboren?

Harry James Potter (31 juli 1980) was een halfbloed tovenaar en wellicht een van de bekendste tovenaars aller tijden. Hij was de enige zoon van James en Lily Potter. Hij is de enige overlevende van de Vloek des Doods die Heer Voldemort op hem uitsprak, waardoor hij een litteken kreeg.

Wat is Harry Potter en het Vervloekte Kind?

Harry Potter en het Vervloekte Kind (Engels: Harry Potter and the Cursed Child) is een tweedelig theaterstuk geschreven door Jack Thorne.Thorne baseerde het script van het stuk op een nieuw verhaal van J.K. Rowling en John Tiffany. De try-out-periode begon op 7 juni 2016 in het Palace Theatre op West End.

Wat zijn de boeken van Harry Potter?

Harry Potter is een zevendelige fantasyserie geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling. De boeken volgen chronologisch de puberteit en de adolescentie van leerling-tovenaar Harry Potter en zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel, met wie hij samen studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Related Posts