Welke 3 spieren behoren tot de hamstrings?

Welke 3 spieren behoren tot de hamstrings?

De Hamstring spiergroep. De hamstringspiergroep ligt aan de achterkant van de dij en bestaat uit drie spieren: de biceps femoris, de semitendinosus en de semimembranosus. Een andere benaming voor deze spieren is dan ook wel de ischiocurale spieren. De hamstrings passeren zowel het heup- als het kniegewricht.

Welke spieren maken deel uit van de hamstrings?

Van de hamstring wordt vaak gedacht dat deze uit een spier bestaan, maar in werkelijkheid zijn er 3 spieren die samen de hamstrings worden genoemd, M. Semimembranosus, M. Semitendinosus, M biceps femoris.

Wat is de semitendinosus?

De musculus semitendinosus is een spier aan de achterzijde van het bovenbeen. De spier is bi-articulair en loopt van het bekken naar het onderbeen. Hiermee heeft deze spier zowel een functie over het heup- als het kniegewricht.

Hoeveel spieren heeft een been?

Quadriceps femoris Een groep van vier spieren (vastus lateralis, vastus medialis, vastus intermedius en rectus femoris) die je heupen en dijbeen verbindt met je knieschijf. De quadriceps strekken je knie bij het lopen, squaten en schoppen.

Wat kun je doen tegen pijn in je hamstring?

Zeker bij een acute hamstringblessure is het verstandig om zo snel mogelijk na het trauma de spier te koelen en het been hoog te leggen. Probeer de eerste dagen rustig te blijven bewegen om de spier te doorbloeden, maar vermijdt explosieve en krachtige bewegingen.

Wat is Semimembranosus?

De semimembranosus bevindt zich aan de achterzijde van het bovenbeen. De musculus semimembranosus is een halfvliezige spier die zich aan de achterkant van het bovenbeen bevindt. De semimembranosus maakt samen met de musculus biceps femoris en de musculus semitendinosus onderdeel uit van de hamstrings.

Wat is Gracilis?

De musculus gracilis of slanke spier is een spier in het bovenbeen. Het is een van de ‘adductoren van het bovenbeen’ en trekt, net zoals de overige adductoren, de benen naar elkaar toe. De musculus gracilis draait verder het been naar binnen, dat heet endorotatie, en draagt aan het buigen van de heup en de knie bij.

Related Posts