Welke autos zijn in Duitsland goedkoper?

Welke autos zijn in Duitsland goedkoper?

Auto’s zijn goedkoper in Duitsland Ook de BTW in Duitsland ligt 2% lager dan in Nederland. Een VW Golf kost in Nederland maar liefst €21.050,-, in Duitsland koop je een VW Golf vanaf €17.850,-. Een Porsche 911 Carrera is er in Nederland vanaf €115.100,- en in Duitsland al vanaf €96.605,-.

Kun je auto in Duitsland kopen?

Allereerst is het aanbod veel groter. Duitsland is immers een groter land dan Nederland waarbij het ook een echt autoland is. Naast een groot aanbod, is het aanbod van auto’s ook veel diverser. Zoek je een specifiek model wat je in Nederland niet kunt vinden, dan is de kans dat je in Duitsland wel slaagt groot.

Hoeveel is de BTW op een auto in Duitsland?

Doordat de BTW in Duitsland nog 19% is en tegenwoordig in Nederland 21% is dit voordeliger. U koopt de auto dus gewoon voor de op internet getoonde prijzen (Brutopreise) en bent bij import geen extra BTW verschuldigd. Wellicht ook interessant: Minimum leeftijd en kilometerstand voor BPM en BTW.

Waarom auto kopen in Duitsland?

Waarom is een auto in Duitsland goedkoper? Allereerst de prijs: op de auto wordt in Duitsland geen BPM geheven en zijn Duitse auto’s aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Mercedes is een van de meest gewilde merken. De BPM is een belasting die wordt geheven over de aankoop van een nieuwe auto.

Wat kost het om een auto in te voeren uit Duitsland?

Invoerrechten. Op het moment dat je de auto invoert in Nederland moet je ook invoerrechten betalen. voor een auto jonger dan 30 jaar is dit 10% over de aankoopwaarde+transportkosten. Voor een auto ouder dan 30 jaar betaal je geen invoerrechten maar alleen de 6%btw.

Hoeveel is de btw op een auto?

Over de aanschafprijs van nieuwe personenauto’s heft de Nederlandse overheid altijd btw (21 procent) en bpm (belasting van personenauto’s en motorrijwielen; volgens meerdere tariefschijven, elektrische auto’s tot 2025 uitgesloten).

Hoeveel btw op import auto?

Voor goederen (auto’s) die door de Belastingdienst als nieuw worden aangemerkt moet altijd de Nederlandse BTW worden voldaan. Voor auto’s is dit 21% over de netto aanschafprijs. Dit betaal je ongeacht of je de 19% al in het buitenland hebt betaald.

Waar Mercedes kopen in Duitsland?

Tip 1 is om de Mercedes te zoeken bij de oosterburen. Duitsland heeft veel aanbod van mooie Mercedessen. Sites als autoscout24.de en mobile.de bieden een mooi overzicht. Maar wanneer je gericht op zoek bent naar een Mercedes met goede garantie, raden wij aan om te kijken op de website van Mercedes zelf.

Related Posts