Welke Bijtellingspercentages zijn er?

Welke Bijtellingspercentages zijn er?

Bijtelling Auto v/d zaak – bijtellingspercentages

Bijtellingspercentages auto v/d zaak
1-50 g/km 15% 22%
51-82 g/km 21% 22%
83-106 g/km 21% 22%
V/a 107 g/km 25% 22%

Wat is de bijtelling?

“Bijtelling” zijn de fiscale kosten van het privégebruik van een auto van de werkgever. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde (cataloguswaarde) van de auto.

Wat is de catalogusprijs?

De catalogusprijs is de officiële nieuwprijs van de (bestel)auto die geldt op de datum dat het kenteken deel 1 is afgegeven. Deze prijs is inclusief: btw.

Hoe weet je de dagwaarde van een auto?

De dagwaarde van je auto wordt berekend door de nieuwwaarde van je auto te verminderen met het bedrag dat je auto minder waard is geworden door bijvoorbeeld ouderdom of slijtage. Ben je benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Dan kun je terecht bij ANWB of bij Bovag.

Hoe bepaal ik de restwaarde?

Voor het bepalen van de restwaarde kunt u overleggen met de leverancier van het bedrijfsmiddel. Deze kan meestal goed inschatten wat het bedrijfsmiddel na verloop van tijd nog waard is. In principe is dat de technische levensduur van het bedrijfsmiddel, dus de periode totdat het helemaal versleten is.

Is bijtelling bruto of netto?

Er komt een bedrag bovenop jouw belastbare jaarinkomen. Dit is de vermenigvuldiging van de catalogusprijs en het bijtellingspercentage. De uitkomst is de bruto bijtelling. Het bedrag dat je jaarlijks netto betaalt, is afhankelijk van de hoogte van jou jaarinkomen.

De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. In 2021 zijn er 2 tarieven voor de bijtelling: 12% en 22%. De bijtelling is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. De uitstootgrenzen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld.

Wat betekend fiscale waarde?

fiscaal recht: zaakswaarde die de belastingdienst als uitgangspunt neemt om belasting te berekenen.

Wat is de fiscale waarde?

De fiscale waarde betekent de officiële nieuwprijs incl. het btw percentage en de BPM, maar ook incl. de accessoires die zijn aangebracht af-fabriek of door de importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet.

Related Posts