Welke bijwerking heeft omeprazol?

Welke bijwerking heeft omeprazol?

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

  • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn, diarree, verstopping, winderigheid. Deze klachten kunnen ontstaan bij daarvoor gevoelige personen. Ze zijn het gevolg van minder maagzuur in de maag.
  • Hoofdpijn.

Is er een alternatief voor maagzuurremmers?

Wie maagzuurremmers nodig had, kon een alternatief gebruiken, zoals een zogenoemde protonpompinhibitor (PPI). Enkele PPI’s zijn omeprazol, lansoprazol, pantoprazol en rabeprazol. Net als ranitidine remmen deze medicijnen de productie van maagzuur.

Hoe lang mag je maagbeschermers slikken?

Hoe lang mag je maagzuurremmers gebruiken? Als je maagzuurremmers bij de drogist koopt, moet deze je adviseren ze niet langer dan 14 dagen te slikken. Afhankelijk van je klachten kan de huisarts maagzuurremmers voorschrijven voor een langere periode om te voorkomen dat klachten terugkomen.

Kan omeprazol diarree veroorzaken?

Vaak voorkomende bijwerkingen Hoofdpijn. Maagdarmproblemen: diarree, maagpijn, verstopping, winderigheid (flatulentie). Misselijkheid of overgeven.

Wanneer mag u omeprazol innemen?

Wanneer? U mag het medicijn innemen op elk moment van de dag. Het beste kunt u vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis. Als u het 1 keer per dag gebruikt: bij voorkeur ’s ochtends. Omeprazol is sinds 1988 internationaal op de markt.

Hoe neem ik omeprazol in poedervorm?

Wanneer u omeprazol in poedervorm inneemt dient het poeder met een kleine hoeveelheid water ingenomen te worden. Gebruik 1 eetlepel water voor de 10 mg dosering. Laat u het mengsel 2 a 3 minuten staan. Vervolgens kunt u eventueel wat extra water toevoegen om zeker te weten dat u alles binnenkrijgt. Drink vervolgens alles in een keer op.

Wat zorgt omeprazol voor bij maagklachten?

Omeprazol zorgt voor minder maagzuur. Bij maagklachten zoals brandend maagzuur, maagzweren en darmzweren. Ook bij het syndroom van Zollinger-Ellison. Dit is een ziekte met veel maagklachten. Omeprazol helpt ook om uw maag te beschermen als u andere medicijnen gebruikt die maagklachten geven.

Kan omeprazol schaden tijdens de zwangerschap?

Het is niet bekend of het gebruik van omeprazol de ongeboren baby kan schaden tijdens de zwangerschap. Vertel het uw arts wanneer u omeprazol gebruikt en zwanger bent of probeert te worden. Omeprazol kan overgaan in de moedermelk en kan de zogende baby schaden, u dient daarom geen borstvoeding te geven tijdens het gebruik van omeprazol.

Related Posts